100 g Mörk choklad
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
En nypa salt
2 ägg
100 g Marabou black saltlakrits
Fudgen :
100 g mörk choklad ( eller valfri choklad efter smak)
1 dl Vispgrädde
2 msk Smör
Gör så här :
Smält smöret och chokladen i en kastrull.
Blanda ihop dom torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt äggen. Häll ut i en tex springerform eller en pajform.
Hacka lakritschokladen grovt och strö den ovanpå kakan. Tryck ner dom större bitarna något.
Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna helt.
Gör fudgen som ska vara uppepå kakan.
Värm grädde, chokladen och smöret i ett vattenbad och rör till en blank och slät kräm. Häll på den kalla kakan. Låt stelna i kylen. Den var verkligen super god.Jag använde mig av ljus choklad istället för mörk men det är bara för att jag tycker personligen bättre om ljus choklad. Men det är ju en smak sak. Kakan var verkligen jätte god.