Pernillas super goda chokladtårta med Marabou jordgubbsglasyr

Jag älskar att kunna testa något nytt och att få bland ihop lite egna blandningar när jag bakar så idag var det dags för en super god chokladtårta med Marabou jordgubbsglasyr.
Om man älskar choklad så mycket som jag gör då måste man prova baka denna tårtan.
 
 
Chokladtårta med glasyr:

2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
1 dl smält smör el margarin

Glasyr:

185 g Marabou jordgubb ( en stor chokladkaka )
1 dl vipsgrädde
25 g smör
Strössel till garnering

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om. Tillsätt äggen och smöret och rör om ordentligt. Häll upp smeten i en smord springform och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp på ett fat.

Blanda choklad och grädde i en kastrull och koka upp på svag värme. Ta kastrullen av plattan när chokladen har smält. Tillsätt smöret och rör om. Häll glasyren över kakan och låt stå några timmar. Servera med lite grädde.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: