1 Läs mer >>
Snart är det ju första advent så det är dags att börja baka något inför julen.
 Jag har gjort egna chokladpraliner. Jag vet inte om man får kalla det chokladpraliner för jag har ju inte gjort som proffsen med tempererad choklad och så. Men jag gjorde en snabb variant och det blev så himla bra och så himla goda.
Jag valde att göra en form med praliner med bara choklad hela pralinen den fyllde jag inte sedan gjorde jag två olika formar med fyllda praliner och dom blev gudomliga. Jag är och tar en pralin varje dag bara för att dom blev så goda. Dessa måste ni prova om ni är som mig och älskar choklad och kola. Vilken underbar blandning.
 
Marabou choklad
1 burk Karameliserad mjölk
Måtten beror på hur mycker ni ska göra så där får man bara känna efter
 
Börja med att smälta chokladen i micron men passa så att ni inte bränner den.
Häll chokladen i formarna beroende på hur mycket ni vill fylla dom. Jag fyllde ju vissa helt och andra gjorde jag bara ett skal runt om.
Men efter du gjort det så sätter du in dom i frysen så dom får stelna helt i formen.
Sedan tog jag ut formarna och fyllde några med den karemeliserade mjölken och sedan fyller man upp med mer choklad ovan på kolan. Så man inte se den.
In med dom igen i frysen tills allt stelnat. Jag förvarar dom i frysen för att dom ska hålla bättre.
 
 
 
 Tre stycken olika praliner
Inte så snygga kanske men så himla goda
 
 
 
 

Chokladpraliner med k...

0 Läs mer >>
Idag är det chokladens dag och det tycker jag att vi ska fira.
Jag ska då absolut göra det och det kommer senare på bloggen.

Chokladens dag

0 Läs mer >>
Idag har jag bakat runda kolakakor och det blev ju super bra. Jag tyckte dom var jätte goda och väldigt lätta att göra. Jag gjorde dubbel sats av detta så det blev extra många kakor. Dessa är lätta att göra mjölkfria det är ju bara byta ut smöret mot det mjölkfria.
 
 

ca 50 kakor


200 g smör 
1 3/4 dl socker
1 ½ msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör så här:


Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop det med socker, sirap och vaniljsocker. Arbeta in mjöl och bakpulver. 

Det kan hända att man eftersom får tillsätta lite extra mjöl för att kunna rulla dom men då gör man det. Det är ingen fara för kakorna dom blir inte hårda och torra för att man tar extra mjöl.
Rulla dem till runda bollar. Platta till dem något med fingrarna och grädda dem i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 

 
 

Pernillas runda kolak...

0 Läs mer >>
Igår var det kladdkakansdag och då var jag bara tvungen att baka i mina nya ätbara muffinsformar.
Formarna är rosa och mycket tjockare än vanliga muffinsformar av papper.
Jag fyllde mina muffinsar ända upp till kanten för att jag vet att dom kommer sjunka ihop i mitte och det gick ju jätte bra. En del växte kanske lite över kanten men det gör ju inget när man ändå kan äta upp allt ihopa.
Formarna var tyvärr inte i min smak utan jag tyckte att det var som att äta ett oblat om man bara smakade på formen. Men när man tog tuggor med muffins och formen så var det helt ok smak.
Jag tror detta kan bli en riktigt rolig sak att använda till barnkalas när man inte behöver ta bort pappret ut man kan äta upp hela muffinsen.
Om ni provar dess så får ni gärna höra av er om vad ni eller era barn tyckte.
 
 
 Dr. oetker har kommit ut med ätbara muffinsformar
 
 
Här ser ni hur det ser ut med den ätbara formen det ser ju ut som en vanlig form bara.
 
 
Man kan alltså äta hela muffinsen till och med formen
 
 
 

Ätbara muffinsformar

4 Läs mer >>
Idag är det kladdkakansdag och det är klart att man måste baka något kladdigt och gott.
Jag ville inte göra en vanlig kladdkaka då jag tycker det är lite tråkigt.Så idag fick det bli kladdkakemuffins toppat med kolasås.
Jag fyllde min muffinsformar ända upp till kanten men man kan ju välja att inte fylla dom så mycket. Jag fyllde mina så mycket för att dom sjunker ihop och så hade jag ju ätbara formar.
Det här kan vara dom godaste kladdkakemuffinsarna jag har gjort.
 
 
Kladdkakemuffins
 
Det här är mina favoritmuffins när det är som bäst. Riktigt kladdiga och super goda kladdkakemuffins. Vispa ihop smeten och kör cirka 12 minuter i ugnen. Dom sjunker ihop i mitten men det gör inget för då kan man fylla dom
 

16  st små muffins

 

1 tsk vaniljsocker

2 dl strösocker

2 ägg

50 g smör

0.5 dl matolja

1 dl ljus sirap

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

100 g mörk choklad

 

Toppat med :

karemelliserad mjölk

 

Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt  eller i en långpanna och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
När muffinsarna har svalnat och sjunkigt ihop så kan man värma kolasmeten lite i micro så blir den inte så klumpig och svår att jobba med.
Garnera kladdkakemuffinsen med kolasåsen bara fylla igen hålet kladdkakemuffinsen med så mycket kolasås som man vill ha.
 
 
Innan gräddning
 
 
Färdig gräddade muffins dom sjunker ner i mitten när dom fått stå en stund
 
 
Dom fyllda muffinsarna
 
 
Dom blev så himla goda
 
 
 
Jag använder denna burk för det är färdig kolasås på burk så slipper man koka den
 
 
 
 

Kladdkakansdag

0 Läs mer >>
125g smör
6 dl strösocker
2 dl vatten
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

2 dl polkagrisar

Gör så här:

Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter.

Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.

Hacka polkagrisarna till småbitar i en mortel. Storleken väljer man själv.

Häll i polkagrisarna i mjölblandningen.

Häll i smörblandningen och rör om ordentligt, det stelnar väldigt fort.

Bred ut på ett bakplåtspapper och och gör den så tjock du vill ha den, eller så täcker du en form med bakplåtspapper och häller i.

När den svalnat lite kan du skära upp i rutor.

Jag hällde upp allt i en mindre form nu och då blir bitarna högre och så gjorde jag dom mindre.

 
 

Marknadsnougat med po...

0 Läs mer >>
Jag var tvungen att göra marknads nougat men tyvärr så blev det inte så himla bra.
Jag använde en alldels för stor form så dom blev inte så himla höga utan mera tunna och platta. Det var ju inte så kul men alla kan ju misslyckas.

125g smör
6 dl strösocker
2 dl vatten
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

Gör så här:

Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter.Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.Häll i smörblandningen och rör om ordentligt, det stelnar väldigt fort.Bred ut på ett bakplåtspapper och och gör den så tjock du vill ha den, eller så täcker du en form med bakplåtspapper och häller i.När den svalnat lite kan du skära upp i rutor.

Platta och tunna bitar

 
 

Marknadsnougat

2 Läs mer >>
Dessa är gudomliga passa på att testa och baka dessa.
En liten underbara kaka som min mamma bakade till hennes kalas och jag kan inte låta bli att sno det receptet för dom är så himla goda. Så dess akan jag verkligen rekomendera er att testa om ni gillar kokos. Kakasn smakar som en kokostopp fast man sätter ihop den som en kaka med en chokladkräm emellan det kan ju inte bli bättre.
 
Här hittade jag recpetet :

http://madebyhelle.blogspot.se/2013/06/kokoskakor-med-chokladsmorkram.html

 
Kokoskakor med chokladsmörkräm

Ca 20 st
3 äggvitor
2 dl socker
7 dl kokos

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och låt svälla en stund.
Runda små bollar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en lätt fuktad hand.
Grädda i ca 175 grader i ca 10 minuter.
 
Chokladsmörkräm :
 
50 gram mjukt smör
1,25 dl florsocker
1 msk kakao
ca 1-2 msk kokhett vatten

Gör så här:
Vispa mjukt smör, florsaker och kakao.
Vispa ner vatten, lite i taget till du får en bredbar konsistens (var försiktig med vattnet så chokladkrämen inte blir för lös).
Bred chokladkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resterande kakor.
 
 
 

Kokoskakor med chokla...

0 Läs mer >>
Min mamma fyllde 65 år nu när vi var uppe i Kiruna och då hjälpte jag henne med att göra en tårta.
Jag blev verkligen super nöjd och den blev så himla fin.
 
6 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
200g hasselnötter
 
5 dl grädde
100g mörk choklad
Kakao
 
Vispa äggvitorna till ett skum.
Tillsätt sockret under vispning.
Mal eller mixa nötterna till ett mjöl.
Vänd ner nötmjölet i äggsmeten.
Bred ut 3 runda bottnar och grädda på 150 grader i ca 20-25 minuter.
Låt bottnarna svalna.
Temperera den mörka chokladen och bred ut tunnt på ett bakplåtspapper låt svalna lite( i kyl går bra) och skär sedan ut rutor innan chokladen stelnat helt.
Vispa grädden lägg ihop bottnarna med grädde i mellan. Bred grädde runt tårtan och spritsa lite fint. Dekorera med chokladplattor och avsluta med att sikta över kakao.
 
 
 

Schwardzwaldstårta