1 Läs mer >>
Jag har en kompis som är gluten allergisk och nu under påskhelgen ville jag bjuda henne och hennes man på fika. Men vad ska man då bjuda på för det ska ju vara något som hon kan äta och samtidigt inget " köpesfika "
Jag ville göra en tårta.
En tårta som jag aldrig gjort innan utan en tårta som jag inte kunde hitta ett recept på utan den här är helt från mitt eget huvud.
Inget avancerat alls och alla klara av det.
Det är ingredienser som är lätta att ha hemma och får man besök kan man snabbt bara kasta ihop en tårta .
Det är ju ganska trevligt för den som kommer på besök att man faktiskt har engagerat sig.
 
Det här behöver du :
 
En förpackning med 2 st färdiga marängbottnar
 
Bildresultat för färdiga marängbottnar
 
5 dl Vispgrädde
 
Bildresultat för 5 dl vispgrädde
 
En burk karamelliserad mjölk
 
Bildresultat för karamelliserad mjölk
 
En Marabou choklad
 
Bildresultat för marabou choklad
 
Gör så här :
 
Ta en av marängbottnarna och lägg på en tallrik eller uppläggningsfat.
Vispa 5 dl grädde ( ganska tjockt, annars rinner det bara av tårtan)
Häll upp den karamelliserade mjölken i en skål och värm några sekunder i mikron. Den ska bli lite mjuk inte alls varm utan mest att den är lite lättare att ha att göra med.
Häll den karamelliserade mjölken i vispgrädden och rör om. Det gör inget om kan se kolan i grädden. Det var bara gott.
Hacka Marabou chokladen så grovt som du vill ha den.
Dags att fixa till tårtan.
Sedan tar du grädden med den blandade kolasåsen och sätter den på marängbotten ett ganska tjockt lager.
Ta den krossade chokladen och strö den över grädden på tårtan sedan tar du den andra botten och lägger uppe på.
Gör om hela processen igen med grädden och chokladen. Nu är din tårta klar att serveras.
 
 
En underbar kola marängtårta
 
 
Den blev verkligen hur god som helst jag hade lätt kunnat äta upp hela utan problem.
 

En delad tårta
 

Vad ska man säga mer än Mums
 
 
 
 
 
 
 
 

Kola marängtårta

2 Läs mer >>
 Jag har ju alltid problem med att göra kladdkakor för jag vill ha den kladdig men samtidigt får den inte vara ogräddad. Detta är super svårt för jag får alltid mina övergräddade så det blir som en sockerkaka. Det är inte alls gott. Men idag har jag faktiskt lyckas baka en super god kladdig kladdkaka med kola gömma. Det är absolut den godaste kladdkakan jag bakat.
Så nu kommer jag alltid baka efter detta receptet och då kan man ju ta bort kolan om man vill.
 
Receptet hittade jag här :
 
 
  

3 st ägg

4 dl socker

2 dl mjöl

6 msk kakao

225 gr smör

1 burk karamelliserad mjölk

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Häll ner smöret i omgångar medans man rör till en jämn smet. Smöra en form med löstagbar kant och häll i hälften av smeten. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30-35 min i 175 gr. Låt kallna i kyl några timmar eller över natten. Serveras kylskåpskall med en klick grädde och gärna färska jordgubbar.

Den färdiga kakan


En riktigt kladdig och super god kladdkaka
 

Kola gömman
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

Kladdigaste kladdkaka...

0 Läs mer >>

Nutella

0 Läs mer >>
Jag har bakat te påse kakor jag tyckte det var lite roligt.
Men ingen i min familj såg vad det var för något men det kan ju också vara för att jag inte satt fast snöre o papper så man ser att det är en te påse.
Men jag tyckte det var goda.
 
 
100 gram rumsvarmt smör eller margarin

1 msk vaniljsocker

 
En burk med tepåse kakor
 
 
 
 
 
 
 
 

Tepåse kakor