3 Läs mer >>
Detta är ett riktigt gott godis fika. Det är väldigt lätt att göra och behöver bara två ingredienser. Barnen tyckte det var jätte gott.
 
Mörk choklad
Små marshmallows
Jag har inte skrivit några mått för jag tycker det är lättast att bara göra så många som man vill ha just då.
 
Ta någon form av choklad som man ska smälta i micron. Jag har tagit mörk choklad till detta men man kan lika gärna välja den chokladen som man själv tycker bäst om.
Häll chokladen i formen och vänd formen fram och tillbaka så chokladen täcker kanterna på formen. Jag hällde i lite extra så det blev lite med choklad i botten på formen. Ta sedan några marshmallows så många som man vill ha i sin form och häll dom i formen. När man tycker att det är bra så sätter man in formarna i frysen.
När dom stelat kan man ta ut dom och slå dom mot underlaget så kommer chokladformen lossna själv.
 
Väldigt lätta och snabba att göra med få ingredienser och en bra baksak att ha på ett kalas.
 
En chokladform med marsmallows
 
 
En chokladform som är kvar i den hårda formen och en som är lös.
 
 
 

Chokladformar med mar...

2 Läs mer >>

Jag har bakat småkakor och dom här är så himla lätta att göra och tar ingen tid alls. Väldigt goda när dom hade godiset på. Det blir en så god crunch känsla över kakan

 

Receptet hittade jag här :

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/strasskakor-med-chokladlinser/

 

Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits.

100 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
Rosa chokladlinser

Gör så här :

Sätt ugnen på 180 grader.Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke

.Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.

Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.

 Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

 
 
 

Strasskakor med rosa ...

0 Läs mer >>
 
 

Godmorgon

1 Läs mer >>
Det är inte ofta i sitt liv som man får komma till ett riktigt fikabord med en massa fika. Förra veckan hade jag föräldramöte på sonens förskola och då tyckte jag att det var dags att bjuda dom som kom på riktigt mycket fika.
Så jag erbjöd mig att baka och då tänkte jag att nu ska vi fika en massa olika sorter och det blev hela sju sorters kakor.
 
 
Påsarna med alla kakburkarna
 
 
Ni har räknat rätt det står åtta burkar här men då räknar jag inte en burk som det är glutenfritt i.
 
Fikat är framdukat
 
 
Chokladkakor med kinapuffar, chokladkakor med risen , chokladkakor med polly , choklad biskvier, strasskakor med godis
 
Rulltårta , kladdiga nutella kakor, glutenfria nutella brownies
 

Föräldramöte med en m...

3 Läs mer >>
Jag har för första gången i mitt liv bakat en rulltårta med chokladsmörkräm.
Eller det är kanske inte helt första gången för sist jag gjorde detta så öppnade jag skåpet till soporna och kastade hela tårtan. Den fastnade i pappret så jag blev så himla less så jag slängde alltihopa.
 
Receptet på rulltårtan kommer från min mamma.
 
Rulltårta :

3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Sätt på ugnen i god tid, på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över bakplåtspappret till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Pensla eventuellt med lite kallt vatten på baksidan om det inte lossnar. Bred på fyllningen och rulla ihop
 
 
Chokladsmörkräm :
 
200 g rumsvarmt smör eller delikatessmargarin
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 ägg, endast gulor
 

Blanda smör, flor- och vaniljsocker, siktad kakao och gulor till en slät kräm. Använd gärna matberedare, då måste smöret vara kylskåpskallt och skuret i bitar.Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet.

 

Så här blev dom denna gången.

 
En bit rulltårta
 
 
 

Rulltårta med choklad...

0 Läs mer >>
Den här bakmaskinen står absolut högst upp på min önskelista. Den är så himla snygg och jag har varit kär i den i väldigt många år och en dag ska den stå på min bänk i köket. Men kanske inte precis just nu.
 
En ljus rosa Kitchen Aid
 
 
 

En ljus rosa Kitchen ...

0 Läs mer >>

Det här är en kaka med endast två ingredienser.

3 ägg
300 g nutella

Bakplåtspapper & eventuellt florsocker till dekoration

Gör så här:


Sätt ugnen på 180 grader
 
Klä bakformen med bakplåtspapper och smöra/spreja bakplåtspappret.
Värm nutellan i micron 1- 1 1/2 minut så att den blir lite lösare än vanligt.
Vispa ägg med elvisp i ca 8 minuter eller tills äggen är ett härligt fluffigt skum.
Sänk hastigheten till det lägsta och ringla i nutellan.
Häll nutellan i den klädda formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Kolla av kakan med en tandpetare, när kakan inte kladdar är den klar.

 
 
 
 

Glutenfria Nutella br...

0 Läs mer >>

Idag var det dags att fylla på småkakorna här hemma. Jag bakade så min man och son kunde äta dom. Dom blev jätte glada att jag bakat kakor som dom kunde äta. Så det var ju jätte roligt.

 

Original receptet hittar du här:

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/strasskakor-med-chokladlinser/

 

Ca 60 st

Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits.

100 g mjölkfritt smör, rumsvarmt


½ dl florsocker

1 msk vaniljsocker


1 dl potatismjöl


1 ¼ dl vetemjöl

 

Gör så här :

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.  Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.

Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

 

 
 

Strasskakor utan mjöl...

0 Läs mer >>
Jag har verkligen haft ett jätte långt uppehåll från min bakblogg och jag skäms verkligen för det.Det är hemskt .
Jag har tänkt och tänker på bakning varje dag och läser recept på olika sidor på nätet varje dag.Jag planerar vad jag ska baka när jag orkar ta tag i det igen.
Men denna sommaren har det inte funnits någon chans att baka på grund av att vi haft säsongs plats med våran husvagn på en camping. Så då blev det ingen bakning och sedan har det känts som att jag varit helt grötig i huvudet för att baka.Men nu är det äntligen dags igen och det känns underbart. Så nu har jag bakat en massa olika kakor.
Det känns roligt att baka igen och att det verkligen blir min tid i köket med bunkar och ingredienser.
Jag har dessutom tagit på mig att baka på sonens förskola som ska ha föräldra möte det gjorde jag mest för att ha ett datum att pressa mig själv till för då måste jag ju ta med mig något bakat.
Men jag skulle aldrig anmält mig om jag inte skulle vilja det själv utan det är mest för att ha en sporre till att komma igång.
Så i helgen var det dags att sätta fart.
Då blev det både vanligt bak och allergi bakning, Mjölk och ägg fritt och gluten fritt.
Så hoppas verkligen att ni fortsätter att följa min blogg för nu kommer det bli en massa härliga bakningar igen.
Bildresultat för bake a cake
 

Dags att ta tag i bak...

0 Läs mer >>

Idag har jag bakat ett par jätte goda Nutella kakor och dom var verkligen super goda. Jag älskar ju Nutella så det var verkligen en kaka i min stil.

 

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

0,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl nutella

Gör så här :

Vispa ihop äggvitor och florsocker i ca 1 minut. Rör ner kakao, mjöl, vaniljsocker och nutella. Skeda ut 12 klickar på en plåt med bakpapper. Grädda i 175 gr i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.

 

 

Kladdiga Nutella kako...

0 Läs mer >>

Älska rosa

0 Läs mer >>

Kärlek