0 Läs mer >>

Idag startar det ett super bra program på kanal 5 kl 20.00

Så himla kul att följa dessa människor för dom är ju så himla duktiga att baka. 
Så missa nu inte detta för det ska inte jag göra.


Premiär

0 Läs mer >>
I helgen så bakade jag mjölk och ägg fria muffins för att min man är jätte allergisk och kan inte äta det jag bakar. Så nu var det dags för han att få något gott att äta. 
Dom är otroligt lätta att göra och smakar faktiskt riktigt gott oxå.
Det som kan vara svårt är att dom får ju inte direkt någon färg så det är svårt att veta när dom är klara om man inte sätter in en sticka och känner om dom är färdiga inuti.
 
12 st i muffinsform

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
3/4 dl Olja / mjölkfritt flytande margarin eller 75g smält mjölkfritt margarin
 
 
Gör så här :

Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och oljan och rör om, det blir en tjock smet. Grädda i 225ºC i ca 15-20 min. Det är svårt att se när dom är klara utan man får känna med en sticka så att dom är genomgräddade.
 
 
Dom färdig gräddade muffinsarna men dom är väldigt ljus men klara inuti ändå.
 
 
 

Mjölk och äggfria muf...

0 Läs mer >>
Jag har alltid velat testa något som heter Mugcake. Det är alltså en kaka i mugg. Det låter hur coolt som helst + att man kan baka den när det kommer folk och man inte har något att bjuda på .
Så idag hittade jag denna boken så nu är det bara testa och se hur det blir det kanske inte alls är gott.
Boken köpte jag idag på Ica maxi för 79 kr.
 
Här får man ju en mängd olika recept som man kan prova. Jag återkommer när jag har provat något recept från boken.
 
 
 
 

Ny bakbok

1 Läs mer >>
Havrekakor är ju så otrolig5t goda och här kommer ett recept på dom men med kokos i. Det här receptet har jag fått av min mamma Ing - Marie.
Jag har inte sett det här receptet någon annanstans. 

Ingredienser : 
 
2 dl havregryn 
1 dl kokos 
1 dl strösocker 
100 g smält smör
 
Gör så här:
 
Smält smöret.Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över det smälta smöret och rör om. Sätt blandningen i småformar och in i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader. Eller tills formarna har fått färg. 
Den här kakan är vekligen jätte god och går bra att frysa
 
 
 
 
 

Havre kokoskakor

0 Läs mer >>

Dom här kakorna var jag tvungen att ta med mig på föräldramötet. Dom är ju " To die for " enligt mig när det gäller goda kakor. Så det är bara sätta igång och baka för dessa kommer ni inte ångra att vi bakade.

 

12 marshmallows (i tredjedelar)

1 ½ dl kakao

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

115 g smör, rumstempererat

1 dl farinsocker

2 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Klipp marshmallows i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa.Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao lite åt gången. Rulla en liten boll runt om varje marshmallow bit. Detta kan bli väldigt kladdigt, men det brukar hjälpa att tvätta av händerna emellan åt och att rulla degen till en boll först och sen trycka in marshmallow-biten.Rulla varje boll i stösocker och grädda sedan i ugnen i 4-5 minuter.

 

Färdiga kakor

 
 

Super goda kakor med ...

0 Läs mer >>
Ikväll är det dags för mig att gå på min dotters första föräldramöte på hennes skola. Jag tycker det är super roligt och för mig är det självklart att ta med sig något gott att fika. Jag vet att det är inget man behöver eller måste göra men jag tycker ju det är så roligt så jag har svårt att låta bli. Så ikväll blir det dessa goda cupcakes som jag tar med mig tillsammans med marshmallows cookies. Jag hoppas verkligen att det ska uppskattas av dom andra på mötet. Jag valde att toppa min cupcakes med Daim fluff men det gör man ju som man vill.
 

 

12 st i muffinsplåt med pappersformar

200 gram mörk choklad

125 gram smör

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

1/4 tsk bakpulver

150 gram Dumle

Gör så här :

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på medelvärme, rör om då och då. Rör ner sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt äggen ett i taget, rör om mellan varje, och sikta ner de torra ingredienserna. Rör samman allt till en smet och klicka ut i muffinsplåten täckt med pappers formar.  (om du vill kan du tillsätta hackad Dumle innan du fördelar smeten, annars trycker du ner en kola nu)

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna sisådär 10 minuter i plåten innan du lyfter över dem på ett galler. Toppa muffinsen med Daim fluffen när dom svalnat helt.


Daim fluff :

3 dl vispgrädde
180-200 g Daim

Gör så här :

Värm grädden på spisen.

OBS! Grädden får EJ koka! Lägg i Daim och rör om tills den smält. Det tar ett bra tag innan det hårda har smält. Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten. När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

 

Cupcakes innan gräddning

 
Efter gräddning
 
 
Dom färdiga cupcakes med Daim bitar uppe på
 

Färdiga cupcakes
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kladdiga dumlecupcake...

1 Läs mer >>
Dom har gjort det igen. Marabou är ju så himla gott och nu när dom dessutom fått till en hel del choklader med en massa läckra smaker. Som denna goding med salta mandlar i. Jag tycker den är jätte god så om ni har missat den på godis hyllan så tycker jag att ni ska se till att få med er en Marabou salta mandlar hem nästa gång ni handlar.
 
Vore kul om ni ville berätta vad ni tyckte om den.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyhet från Marabou

0 Läs mer >>
Tänk vad lite vatten i köket kan ställa till det. Vi har ju fått en vattenskada i köket så golvet är ju helt förstört och vi har hand diskat i 2 veckor nu. Men i fredags så fick vi en ny blandare insatt och det är ju helt underbart att slippa gå till badrummet för att fylla på vatten.
Man tänker kanske inte på det men att vara utan vatten är så himla jobbigt. Speciellt när man är 4 st som äter flera gånger om dagen det kändes där ett tag som att jag inte gjorde annat än att diska.
 
Äntligen har vi vatten , den nya blandaren är på plats.
 
 
 
 

Vatten i köket

0 Läs mer >>
Jag älskar thè och då speciellt alla fina muggar som finns att köpa.
Jag har absolut dille på att handla nya muggar så skåpen i köket börjar bli lite fulla av alla fina muggar jag har.
När jag dricker thè vill jag gärna ha mycket thè så det blir oftast ganska stora muggar jag köper.
 
Dessa muggar hittade jag på en butik här i Umeå som heter Expo.
Muggarna kostade 10 kr st och det är ju faktiskt nästan gratis kan jag tycka. :)
 
 
Visst är dom fina , dom ser lite tillknycklade ut.
 
 

Nya thè muggar

0 Läs mer >>
Jag har hittat den absolut bästa formen när det gäller bakning. Formen är från Claes Ohlsson och alla som älskar bakning och att bjuda andra på bakning så borde man ha en sån här form.
Den är så himla bra för du kan baka direkt i formen och sen är det bara bära med sig formen med alla godsaker.
Jag har haft med mig cupcakes med glasyr till olika möten och det är alltid lika uppskattat när jag kommer med min lilla bakform. Då vet folk att det finns något gott under locket.
Jag tycker det är jätte mysigt.
 
Här kommer länken till formen så det är bara gå in på deras hemsida och beställa eller åka till en butik för att köpa en.
 
http://www.clasohlson.com/se/Ugnsform-m.-lock-Zenker/34-6600
 
 
 
 
 
 
Så här ser formen ut :
 
 
 
 
 
 
 

En super bra bakform ...

0 Läs mer >>
Min dotter Mindra hade med sig fredagsmys fika till hennes skola i fredags. Det hon bjöd på blev Fudge brownies och jag blev riktigt nöjd med dom faktiskt.
Receptet är från tidningen hembakat och där finns det en massa goda saker så passa på att besöka sida och hitta just era goda recept.
 
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/fudge-brownies/
 
 
Jag gjorde om receptet lite för att det skulle passa till den formen som jag valde att baka i.
 
200 g Smör
3 1/2 dl Strösocker
1 1/2 dl Kakao
1 nypa Salt
3 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
 
 
Gör så här :

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen.

 Kakan innan gräddning

 
 

Chokladtryffel :

3 dl Vispgrädde

300 g Mörk choklad

0.75 tsk Smör

Gör så här :

Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt  eller strössel på några av rutorna.

 Så här såg choklad tryffeln ut när den var färdig.

 
 
Den färdiga kakan
 
 
 

 

 

 

 

 
 

Fudge brownies

0 Läs mer >>
Det finns ju inte mycket roligare än att göra sina egna maränger. Det är gott gulligt och så är det ju ganska enkelt för maskinen gör ju allt vispande. Jag tycker det är jätte roligt + att man kan göra massa olika färger på dom.
 
3 äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättiksprit eller citrondroppar
Några droppar röd hushållsfärg tills man fått den färgen man vill ha  
 

Gör så här : 

Vispa äggvitorna och citrondropparna tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum. 
Vänd därefter ned resten av sockret. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar eller spritsa ut. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter på 100 grader.
 
 


 
 
 

Rosa & vita minimarän...

0 Läs mer >>
Igår hade vi besök av våran dotters assistans bolag Frösunda. Då var det dags att ta fram kakfatet och bjuda på hembakade kakor. Jag älskar verkligen att få ta fram det jag bakat och att få bjuda andra på det. Det här var ett litet kakfat med inte så mycket kakor på men det var mest för att vi precis innan hade ätit lunch.
Annars brukar jag ha svårt att begränsa mig till några få sorter utan jag vill gärna ta fram allt. Det är ju så himla roligt.
 
 
På det här fatet fanns det rosa maränger, arrkasbollar,dumlecookies och marshmallowscookies.
 

Kakfatet har jag gjort själv av gamla tallrikar.
 
 
 

Underbara kakfat

1 Läs mer >>
Det här receptet är helt och hållet kopierat av min favorit bakbloggar : Bambi  så kolla gärna in hennes sida för där hittar man en massa gott hela tiden.

Det här receptet har jag velat provat ett tag då min granne är gluten allergisk och det kan vara kul att ha något att bjuda på om hon skulle vilja komma över och fika någon gång.

Nu är det så att vi blev bjudna på fika hos dom i söndags och jag kunde ju inte låt bli att ta med en liten present när vi gick över dit. Det blev riktigt uppskattat och det är ju alltid roligt.

http://www.femme.se/bambi/2014/09/04/tjocka-choklad-och-jordnotssmorkakor-glutenfria/

 

16 st kakor

1 burk jordnötssmör (340 g)

2 dl farinsocker

2 ägg

½ tsk vaniljpulver

1 1/4 dl kakao

1 tsk bakpulver

 

Gör så här :

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop jordnötssmör, farinsocker, ägg och vaniljpulver tills det är en slät smet. Tillsätt kakaon och bakpulvret och vispa ihop.

 

Kakorna innan gräddning

 
 
Kakorna när dom är färdig gräddade
 
 
Det inslagna paketet till min underbara granne
 
 
 
 

 

 

 

Gluten fria Brownieka...

0 Läs mer >>
Det har blivit en hel del glass denna sommaren.Sommaren har ju varit underbara på alla sätt och då främst vädret. Vad kan då vara bättre en varm sommardag om inte en god glass att kunna äta när man känner sig sugen på något kallt.
 
Denna glass är god och går väldigt snabbt att göra.
 
Grunden är :
 
1 Paket vaniljvisp
 
Tillsätt 1 Burk ananas för att få ananas glass
och tillsätt 1 st dubbel Daim för att få Daim glass.
 
Gör så här :
 
Börja med att vispa vaniljvispen med elvispen så det blir fluffigt. Sen skär du ananasen i bitar och blandar i vaniljvispen. Man få välja själv hur man vill skära ananasen jag strimlade mina i ganska små bitar och det blev riktigt gott.
Om man vill ha Daim glass så skär man Daim i små bitar och blanda det med vaniljvispen. Häll glass smeten i folie formar och sätt in glassen i frysen tills glassen har stelnat.
 
 
 
 
 

Vaniljvisp glassen

0 Läs mer >>
Min bakblogg är bara en bakblogg. Mitt mål med bloggen är att det bara ska finnas bakrecept på den. Men min fråga till er som läser bloggen.  Är om det finns något intresse av att man skriver om sin privata situation och hur intressant en blogg med bara bakrecept är jämfört med en bakblogg med ett privat liv ?
Det är ju många som har en bakblogg med som också skriver hur deras liv ser ut.
 
Skulle vara jätte kul om ni skulle vilja lämna en kommentar på bloggen om detta.
 
 

Läsa på bloggen