Så här blev mina Cupcakes
Så här blev mina Cupcakes
Bokrea
2 dl socker
2 ägg
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Börja med att smält margarinet. Vispa ägg och socker och häll i det avsvalnade margarinet.
Blanda ner mjölken och sedan alla torra ingredienser.
Vispa ihop allt till en smet.
Fyllning:
1 burk nutella
Gör så här:
Fyll vanliga muffinsformar med en matsked smet. Ta en klick ungefär 1 tsk Nutella och lägg i varje muffinsform.
Klicka dit mer smet ovanpå så man gömmer Nutellan inne i muffinsen.
Stoppa in muffinsen i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Tänk på att när du känner att muffinsen är klar så kan det hända att du känner på Nutellan som är mitt i muffinsen så känn med stickan på kanten istället. ( detta hände ju mig så klart) Det var en väldigt geggig muffins tills jag kom på varför.
Servera med florsocker som siktas ovanpå.
Muffins med nutella f...
Längtar efter sommare...
Allergimuffins med äp...
Receptet är :
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl flytande smör ( jag tog ca 75 g ) 2 1/2 dl vatten
1 papperskartong blåbär ( vet ej hur mycket det är i en kartong)
Gör så här :
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vatten och smör och rör om. Mixa blåbären och häll i dem i smeten.Rör om så allt blandas. Smeten blir lila nu. Grädda i 225 grader i ca 12 - 15 minuter.
Tips : Tänk på att muffinsarna blir lila så det är svårt att se när dom blir färdiga. Så använd en sticka för bästa resultat.
Allergimuffins med bl...
Kanelbullskladdkakan
Jag gillar ju inte att baka kladdkakor men nu dom senaste dagarna har jag gjort två olika sorter som blev så himla goda. Kanske inte så kladdiga men så himla goda ändå.
Här har jag hittat receptet:
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/12/27/sotsyrlig-citronkladdkaka/
Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer
Till en rundform cirka 24 cm
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Servera med lättvispad grädde
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret. Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter
Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.
Världens godaste kladdkaka