0 Läs mer >>
Gott nytt år alla min bakbloggande vänner där ute i världen.
Hoppas ni får en underbar nyårsafton med en massa god mat och trevligt sällskap.
Hoppas vi ses på det nya året 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gott nytt år

4 Läs mer >>
Min födelsedags tårta i år blev en annorlunda tårta. Den här hade jag aldrig gjort innan men jag kommer absolut göra om den.
Så himla god tårta som är helt glutenfri.
Det va länge sen jag åt något som var så himla gott. Den här tårtan hade en underbar smak och att det var polkagrisar i gjorde att den blev lite extra god. Det var så himla gott med crunchet i moussen.
Den lena chokladsmaken mot crunchen var en underbar kombo.
 
 
Botten:
200 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakaopulver
 
Chokladmousse :
 
200 g Mjölkchoklad
4 dl Grädde
Polkagrisar efter smak och tycke.
Jag tog kanske 1 dl till kakan och sen bara några matskedar till dekoreringen på toppen av tårtan.
 
 
Mandelbotten: 
Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. 
 
Chokladmousse:
Smält chokladen i mikrovågsugn tills chokladen är smält. Vispa grädden. Hacka polkagrisarna i en mortel i ganska små bitar.(spara lite av polkagriskrosset till garnering) Häll polkagris krosset i en skål och häll den smälta chokladen över polkagrisarna och blanda. Häll i grädden och blanda chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.

Fyllning:

Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt  av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.

 

Så här stora bitar av polkagrisarna hade jag i tårtan.

 
Den färdiga tårtan

Tårtan utan kant
 
 
Den var jätte god
 
 
 
 
 

Chokladmosse tårta me...

0 Läs mer >>
Annandag jul = Min födeIsedag
 
Idag är det min födelsedag och det har varit en helt underbar dag. Att fylla år två dagar efter jul är så himla mysigt. Man har fortfarande julstämningen kvar hemma och alla är lediga och kan bara njuta hela dagen.
När folk har frågat vad jag önskat mig till min födelsedag så är svaret ganska enkelt. Jag önskar mig bakgrejer varje år. Det är ju så himla roligt att få nya bakgrejer och sen finns det ju en massa saker som man faktiskt inte ha fast det känns som att alla skåp i köket är tok fulla med bakgrejer. Men det finns saker man inte har och dom grejerna fick jag i år. Jätte roligt att få prova allt nytt som jag fick.
 
Här kommer lite bilder på mina presenter.
 
 
En stor och en liten florsockerströare
 
Pernillas julgodis

Vad är detta ?  Det är en muffinsfördelare men det ser ut som en sport flaska
 
En choklad penna

Cupcakes formar
 
 
 
 

Min födelsedag

1 Läs mer >>
Alltid när det är någon som fyller år så gillar jag att gå " all in " när det gäller fika.
Så himla mysigt att få bjuda på allt gott man bakar till jul. Så i år blev det ett godisfat med bara julgodis på och ett fika fat med bullar och annat gott, På fikafatet så var det en del köpes fika och en del hemgjorda.
Man ska ju ha en tårta också men det ville jag inte ha i år utan jag gjorde en chokladmousse tårta istället.
 
 
Godis fatet med en massa gott
 
På detta fatet fanns det 7 olika sorters godis:
Ischoklad med Marabou apelsin krisp
Vita snöbollar
Bounty
Rocky rocks
Arraksbollar
Citron kola
Daim rocks
Fika fatet med en massa gott.
 
På fika fatet var det 6 olika sorter:
 
Solskens bullar ( köpes)
Kanelbullar ( köpes)
Silviakaka
Cholad kokos Tosca kaka
Pepparkakor (köpes)
 
Chokladmousse tårtan
 
Uppdukat bord
 

 
 
 
 
 

Födelsedags fika

0 Läs mer >>
Den här boken fick jag i födelsedags present och jag har velat ha boken ett tag nu så det var tur att jag fick den.
Här kan ni läsa hennes blogg vart man kan kolla på recept eller bara läsa om Pernillas vardag.
 
http://modernmom.se/pernilla/
 
Jag var ju tvungen att prova ett recept direkt.
Jag valde att göra Popcorn godis. Det skulle bli bollar men jag tyckte det var svårt att rulla dom som bollar
för att smeten var ju så himla varm och när den inte var jätte varm så gick det ju inte alls att rulla dom. Dom blev jätte goda.
Precis som jag trodde att dom skulle smaka.
 
 
Popcornbollar

1 paket micropopcorn
75 g smör
2 dl socker
50 g mörk choklad

Poppa popcornen och lägg dem i en bunke. Lägg smör och socker i en kastrull och låt det puttra på medelhög värme under omrörning, se upp så att det inte bränns.

Ta från värmen när det har blivit en brun kolaaktig smet, vilket tar cirka fem minuter. Häll genast smeten över popcornen och blanda ordentligt.

Forma snabbt bollar med händerna innan smeten svalnar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan över bollarna och låt stelna. Förvara i rumstemperatur i burk med lock.
 
 
 
 

Pernilla wahlgrens re...

0 Läs mer >>
God jul på er alla läsare på min blogg.
Hoppas ni får en skön jul med mycket god mat och julklappar. Passa på att njuta och
koppla av nu i ledigheterna. Det ska jag i alla fall göra.
 
Då var den stora dagen här. Idag är det julafton med allt vad det innebär.
Idag ska vi fira en lugn och skön jul hemma i Bullmark. Det är barare våran familj som ska fira helt själva.
Inga släktingar som kommer utan bara jag och min man med våra tre barn.
Det känns faktiskt jätte skönt att kunna ha en helt egen jul med egna traditioner och så får barnen en lugn och skön jul utan en massa stress och stök.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

God jul

0 Läs mer >>
Nu har jag gjort Bounty också till jul.
Det är ju  så himla enkelt och bara så gott. Smakar faktiskt
bättre än köpes Bounty.
 
50 g smör

1/2 dl florsocker

2 dl grädde

1/2 dl sirap

200 g kokos

250 g Marabou choklad

 

Gör så här:

Blanda smör, florsocker, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp och koka tills du får en kolaliknade konsistens, cirka 7-10 minuter. Tag av från plattan och blanda i kokosen. Rör om väl. Fyll formar eller rulla till kulor. Låt stela i kylen.

Smält chokladen i omgångar över vattenbad. Doppa godiset och låt stelna på galler eller bakplåtspapper. Förvara svalt.

 
 
 
 
 
 

Bounty

0 Läs mer >>
Jag hade inte tänkt att göra knäck i år. Men samtidigt så kunde jag inte låta bli. Jag såg ett recept på knäckklubbor som jag var tvungen att testa.
Jag tycker inte att knäck är speciellt gott och då speciellt inte med mandel i. Men jag ville göra klubborna till min mamma och hon vill absolut att det ska vara mandel i knäck så då gjorde jag så.
Jag valde att göra mina knäck i silikon formar som man använder till att göra chokladpraliner.Dom blir ju ganska stora så det blev ju inte så många som det här receptet säger.
 
 40 stycken
 
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1/2 dl skållad, skalad, hackad sötmandel
 
 
Gör så här:
 
Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka sakta tills termometern visar 155°, eller gör ett kulprov. Droppa ner ett par droppar smet i ett glas med kallt vatten. Forma en kula som ska vara hård och fast när smeten är klar. Tänk på att det lång tid att koka knäck, ca 45 minuter beroende på kastrull och hur häftigt det kokar.
Blanda i smör och hackad mandel i smeten. Häll upp smeten i klubbformarna medan den är varm. Låt stelna något.Sätt i en pinne 2–3 cm ner, i varje klubbform. Låt klubborna stelna och ät.
Häll resten av smeten i knäckformarna.
 
 
Jag packade mina knäck bitar i muffinsformar.
 
 
 
 
 

Knäck + Knäcklubbor

0 Läs mer >>
Nu har jag skaffat mig ett eget visitkort för att kunna lämna ut dom till folk som vill veta min bakbloggs adress.
Jag har ju en förmåga att ta min bakning på föräldrar möten och andra saker och då är det lättare att ge dom ett kort vart dom kan hitta receptet. Istället för att rabbla det i korridoren. 
Då kan man lämna ut ett visitkort åt dom som vill ha det.
Jag har gjort korten själv och jag gillade verkligen min design jag blev nöjd med korten.
Som ni ser så är korten rosa så klart.
 
 
 
Så här ser framsidan ut
 

Så här ser baksidan ut ( den blev inte lika rolig tycker jag )
 

Eget visitkort

0 Läs mer >>
Idag har jag gjort ett par klubbor som  min son ska få ta med sig till skolan imorgon och bjuda sin klasskompisar.
Jag tror att dem kommer bli jätte glada.
Ett otroligt lätt och snabbt recept.
Endast fantasin sätter gränser.
 
 
Tomteskum
Vit choklad 100 g
Valfritt strössel
 
Gör så här :
Ta fram tomteskum och sätt en tandpetare eller klubbpinne i varje tomte. Smält chokladen i Micro och doppa toppen på tomten i chokladen. Doppa tomten direkt efter chokladen i strösslet eller häll strössel på tomten så det täcker chokladen. Lägg tomtarna på en bricka med bakplåts papper och sätt dom i kylen så chokladen stelnar.
Jag gjorde 52 st men det får man ju välja helt valfritt. Man gör ju så många som man
själv känner att man behöver.
Jag tyckte att när jag ändå gör detta så kan jag göra upp hela chokladen och då blev det så många.
Jag har en stor kartong med tomteskum så det fanns tomtar att göra av.
Tyckte detta var en rolig ide som jag tror barn tycker är roligt och gott.
 
 
En  blir massa goda klubbor blev det. Hoppas barnen blir nöjda imorgon.
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas tomteskums ...

0 Läs mer >>
Den här dagen började med lite julgodis.
Jag har gjort en variant på Rocky road.
Mina lådor med bakgrejer håller på att svämma över av allt godis som jag
har köpt.
Så nu gick jag all in när det gäller Rocky road och blandade det jag hade hemma och hjälp
vad gott det blev.
Eftersom jag bara blandade hej vilt så är det svårt att säga exakta mått men det spelar ju inte så
stor roll när de gäller det här godiset.
 
Men det jag hade var i alla fall
 
 
1 st 200 g  Marabou mjölkchoklad
1 st 200 g Marabou Mandel
1 st ljus blockchoklad Små kexchoklader
1 påse Dumle pepparkakskola
1 påse Dumle original kola
1 påse Tomteskum
 
 
Gör så här :
Hacka kexchoklad i mindre bitar och häll den i en skål. Ta bort pappret på Dumle och häll ner dom i skålen.
Skär tomteskum på 3 och häll dom i skålen.Smält chokladen i Micro. Häll chokladen i skålen och blanda väl så att allt som ligger i skålen blir blandat med chokladen.
Allt ska vara täckt av choklad.
Häll på bakplåtspapper och in med det i frysen så det stelnar.
Skär upp i bitar och servera.
 
Så ta ni också och rensa ur godis förråden och blanda hej vilt så får ni till ett par riktiga godingar.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas Rocky rocks

2 Läs mer >>
Jag tycker verkligen att det är så himla roligt att ha en bakblogg. Då jag älskar att baka och att sen få dela med mig av det intresset är ju fantastiskt.
När jag startade denna bloggen så var mitt mål bara att ha mina recept på ett ställe. Nu behöver jag ju inte leta om det är något recept jag letar efter utan jag kan bara gå in på min bakblogg.
Jag trodde aldrig att jag skulle få så här många besökare som jag har fått det är ju helt otroligt.
Så tack ska ni ha som följer och som läser min blogg det är ur kul.
Tänk om fler skulle lämna kommentarer också då skulle det bli lite roligare. Men det är ju absolut inget tvång utan mest för att jag tycker det är så himla roligt.

Här kommer ett hjärta till er alla från mig.

https://cdn1.cdnme.se/4131309/9-3/untitled_548ee90be087c35c5113cf77_thumb.png

Besökare på bloggen

2 Läs mer >>

Det blev även en sats med ischoklad i helgen och den här gången fick smaken vara apelsin krokant och det var sjukt gott.

100 g kokosfett

200 g Marabou apelsin krokant

 

Gör så här :

Smält ihop kokosfett och choklad på svag värme. Fyll ischokladformar. Låt stelna i kyl. Förvara i frysen

 
 
 
 

Ischoklad med Marabou...

1 Läs mer >>

I helgen blev det att baka en massa julgodis.

Det här receptet har jag fått från Jenny  på hennes matblogg. Men jag kan lätt hålla med om att det är den godaste citronkolan jag har smakat. Den har en så himla bra citronsmak och är len i munnen. Det blev väldigt mycket på en sats så det var ju bra för då kanske det räcker över jul också.

 

Här är Jennys blogg gå gärna in på den för mer härliga recept.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/12/09/varldens-godaste-citronkola/

 

Använd gärna  en juicepress för att få ur alla citonsaft

70 - 80 st

 5  3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)

3 st citroner

125 gram med smör

350 gram vit choklad

225 gram kokosfett ( jag minskade ner till 200 gram)

 

Gör så här:

Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Presa sedan ur all saft ur citronerna ner där i, ja använde en juicepress för att få ut all saft. Koka upp socker och saft, skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre. Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.Fungerar utmärkt att frysa

 

Citronkolan i formen innan man skurit den i bitar.


Citronkolan i bitar
 
Några goda kola
 
Packade i folieformar
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Super god Citronkola

1 Läs mer >>
Då var det tredje advent och tiden mot julen går väldig fort.
Idag gjorde jag har jag gjort något som jag kallar för Pernillas Daim rocks.
Jag hade en dubbel Daim i min bak låda och då kom jag på att det borde gå och baka med den.
Så det här slängde jag ihop.
 
En dubbel Daim
200 g Marabou mjölkchoklad
2 dl Cornflakes
 
Gör så här:
 
Hacka Daim i småbitar det gör inget om det är bitar av Daim för det blir bara bättre smak. Häll Daimen i en
bunke.
Smält chokladen i Micro. Häll chokladen över Daimen.Rör om och sen tillsätter du cornflakes för att
få en bra blandning den ska inte vara för lös. 
När man fått ihop blandningen så tar man en sked och skedar över i aluminiumformar.
In med formarna i frysen.
 
 
 
 

Pernillas daim rocks

3 Läs mer >>
Det var första gången jag gjorde en kladdkaka med saffran i. Den var verkligen jätte god och smaken är helt enormt god. Den här kladdkakan lyckades jag lite bättre med för den blev ju i alla fall kladdig.Kanske inte så kladdig som jag skulle vilja ha den men man kan inte få allt. Det blev ingen sockerkaka så då är jag nöjd.
 
Receptet hittade jag på Jennys matblogg. Där finns fler goda recept så gå in på länken och titta :
 
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/11/07/recept-saffranskladdkaka/
 
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen
 
Gör så här:
 
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap. Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker.
Servera med grädde.
 
 
Den färdiga kakan
 
Den här blev lite kladdig i alla fall.
 
 

Saffrans kladdkaka