Myrstackar / arraksbollar
300 gram sockerkaka (gärna ”gårdagens”)
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör
2 tsk arraksarom el. punsch ev.
1-2 msk potatismjöl
Strössel att rulla bollarna i
Gör så här :
Bryt ner sockerkakan i bitar i matberedare. Finhacka till smulor, det gör inget om det finns några grövre bitar kvar. blanda med socker, kakao och vaniljsocker. Droppa i arraksarom i det smälta smöret och rör om kraftigt så allt blandar sig. Häll detta över kakdegen. Rulla nu bollar med händerna och vänd runt i chokladströssel.
Lägg i små formar eller direkt på en bricka/fat. Låt stå kallt minst en timme före de serveras. Om du tycker att degen blir alldeles för svår att forma och den lätt faller isär kan du röra ner en eller två matskedar potatismjöl i degen då går det lättare, men behövs inte alltid! Beror mkt på hur färsk sockerkaka du använder.