Kladdkakemuffins
Det här är mina favoritmuffins när det är som bäst. Riktigt kladdiga och super goda kladdkakemuffins. Vispa ihop smeten och kör cirka 12 minuter i ugnen. Dom sjunker ihop i mitten men det gör inget för då kan man fylla dom med grädde.
16 st små muffins
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt eller i en långpanna och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och lite strössel.
skriven
Dom såg riktigt goda ut, får testa någongång! Fin blogg, ha en bra kväll :)