1 Läs mer >>
Jag älskar ju choklad och choklad med Oreobitar i är ju bara så himla gott.
Så då tänkte jag att man måste ju kunna göra något gott och roligt med Marabou Oreo.
Så jag smälte den och gjorde choklad klubbor åt barnen. Dom gillade det verkligen en riktig höjdare
till barnkalas.
 
Choklad + klubba = vad kan gå fel. Ett vinnande koncept helt enkelt både bland barn och
vuxna.
 
Jag tror jag fick ut 12 st klubbor på den här mängden choklad men det får man känna sig för.
 
200 g Oreo Marabou choklad.
100 g Marabu choklad
 
Gör så här :
 
Smält chokladen i Micro och fyll dina klubb formar med choklad. Sätt formarna i frysen och när
chokladen stelnat är klubborna klara och du kan ta lös dom från formen. Förvara klubborna i e burk som du har i
frysen. Passa på att ta ut klubborna lite innan servering så hinner dom bli lite mjuka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas oreo chokla...

0 Läs mer >>
Ibland är det så himla roligt att hitta roliga och bra recept på något himmelskt gott.
Något som man kan göra till sitt eget fast man fått grundidén från någon annan.
Tänk att man kan baka något så gott med bara 2 ingredienser.
Dom goda Dumle chipsen fick jag tipset av en tjej som heter Frida och hon har en 
bakblogg som heter:
 
www.bakamedfrida.se
 
Hon har så himla mycket bra recept.
 
Men här kommer min variant på detta.
 
En chips med pepparkakssmak.
 
14 st ( eller så många som ni vill göra)
Jag hade bara 14 st  Dumle så därför blev det ett så konstigt antal.
 
En påse pepparkaks Dumle
3 st krossade pepparkakor
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta bort pappret på dumlen.
Sätt ut dina Dumle kolor på plåten med lite mellanrum för dom flyter ut av värmen.
Grädda dom i ugnen i 5- 7 minuter eller tills dom har blivit platta. Under tiden dom är i ugnen
så hackar du pepparkakorna i smulor.
Tag ut plåten och rör runt i kolorna så att chokladen och kolan blandas. Strö pepparkakssmulorna över varje.
Låt svalna och se till att kolorna har stelnat helt.
Jätte goda chips med smak av pepparkaka.
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas dumle chips...

1 Läs mer >>
Mer julgodis blir det och det är mest för att det är ju så himla roligt att göra godis och så himla enkelt och gott.
Julgodis är något som alla uppskattar och äter också. Det är roligt att bjuda på riktigt gott julgodis.
 
 
200 g vit choklad
2.5 dl kokosflingor
1.5 msk pressad citron
 
 
Gör så här:

Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker. Lägg dem i en burk med lock och förvara i frysen.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Snöbollar

2 Läs mer >>
Det här receptet gjorde jag också förra julen men det är ju så bra när man kan ge dom liv igen. Det här gjorde jag igen för någon dag sen och det blir verkligen super gott.
 
Jag har hittat ett otroligt gott recept på dessa godingar. Som jag var tvungen att testa att baka vad kan gå fel med kokos och kondenserad mjölk.
Dom heter Beijinhos och är ett bakverk från Brasilien och betyder Kokos puss.
 
30 g smör
400 g kondenserad mjölk
100 g riven kokos

Värm mjölken och smöret på medelhög värme. Vispa ständigt.
Efter ca 10 minuter börjar det hela bli tjockt. 
(Massan har rätt konsistens när man kan dra en sked igenom och sedan se kastrullens botten i ett ögonblick, innan massa flyter tillbaka.)
Häll massan i en stor djup tallrik och låt den svalna.
Smörj händerna med lite smör eller olja och ta upp små mångder av massan som du formar till kulor.
Rulla kulorna i riven kokos.Som jag färgade rosa.

Förvaras svalt. Jag hade mina i frysen och då blir dom nästan lite godare när man tar ut dom och äter dom iskalla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

Beijinhos

0 Läs mer >>
Detta gjorde jag förra året och måste få tipsa om det i år igen för det är ju så himla gott.
 
Här kommer ett recept på hemma gjord Winernougat.
Det smakar precis som riktig Winernougat fast lite godare när det är hemma gjort. Så gillar man Winernougat så ska man ju absolut ge sig på dessa.
 
 
250 gram nougat

150 gram mjölkchoklad

100 gram flagad mandel

Gör så här:

Rosta den flagade mandeln i stekpanna. Häll upp på en tallrik och låt svalna. Smält nougat i en skål över ett vattenbad. Bryt ner chokladen i nougat och rör tills allt blandat sig till en slät smet. Rör ner mandel och häll upp i en form gjord av bakplåtspapper eller annan form som du klätt med bakplåtspapper. Låt stelna, skär sedan i lagom stora bitar. Rosta mandeln i en torr stekpanna

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winernougat

0 Läs mer >>
Så himla gott och enkelt.
Detta kan alla göra och även om man inte har tid att stå i köket så
hinner man absolut göra detta.
Jag gjorde en egen variant på detta och blandade ner Marabou nonstop choklad men
det är ju helt valfritt. Jag tycker det är kul med det knastriga från nonstop godiset.
 
Här har ni en video som man kan titta på hur dom gör.
http://fbshare.sfglobe.com/2014/11/24/simple-steps-to-make-fudge-in-the-microwave/?src=fbfan_20020
 
1 burk kondencerad mjölk
200 g Marabou mjölkchoklad & 200 g Marabou nonstop choklad
75 g smör
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt
 
Gör så här :
Ta en liten form som ni lägger bakplåtspapper i botten.  
Kör choklad blandningen 1 min på full effekt i mikron och rör ordentligt till allt är smält och ordentligt blandat.
Häll i vanilj och salt och rör om.
Häll röran i formen och låt den stelna i kylen i minst 2 h.
Skär i rutor och förvara dom i frysen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas snabb fudge

0 Läs mer >>
Nu har jag gjort jätte goda citron kola.
Jag tyckte mina smakade väldigt lite citron så nästa gång ska jag
sätta lite mer rivet skal av citron så det blir en ordentlig smak av citronen.
Jag gjorde mina i något som kallas för pralinformar och det använder man ju
egentligen när man gör chokladpraliner.
Det var så himla lätt och enkelt att göra i dom. Dels för att dom sitter ihop tillsammans och kan
då inte tippa ut. Så då är det mindre risk att bränna sig.
Sen valde jag att slå in alla kolorna i pappers formar för muffins. Det är något jag alltid har hemma och
 så blir det ju lite finare runt kolan också.
 
100 g   smör                                     
3 dl   strösocker       
2 dl   vispgrädde  
1 dl ljus sirap      
1 msk   vaniljsocker  
1 citron                                   

Gör så här:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°, rör om då och då. Koktid kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
  3. Riv det yttersta av skalet på citronen och blanda i smeten. 
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm (för 80 st). Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna något. Skär eller klipp den i bitar.

Vid 122-125°C är knäck eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i. Vid 160°C är smeten karamellfast.

Kulprovet: Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov d.v.s. doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar. Tiden kan variera beroende på om kastrullen har en vid eller mindre vid botten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citron Kola

0 Läs mer >>
Jag slängde ihop en Krisp Krisp kaka idag.
Den var så himla lätt och så himla god. En riktig höjdare för barnen.
 
200g Marabou
Rice Krispies
 
Smält chokladen och häll den i en skål.
Häll i valfri mängd med Rice krispies så att chokladen täcker alla
och att det blir en fast massa.
När du gjort detta så sätter du in den i frysen.
Dela den i så stora delar som du vill ha den.
 
 
 
 
 
 

Krisp Krisp kaka

4 Läs mer >>
Idag har jag varit i köket till och från under hela dagen. De blev olika sorters julgodis.
Här får ni receptet på en av dom är det blev faktiskt pepparkaksbollar. Om man är som jag och gillar smaken av pepparkaka så ska man absolut göra dessa.
Dom smakade pepparkaka och var väldigt lätta att göra bara att tillsätta alla ingredienser och sen blanda ihop allt och göra bollar.
 
15 st
 
200 g mandelmassa
100 g smör
3 dl havregryn
1 msk mald ingefära
1 msk malen kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1 msk pressad apelsinsaft
pärlsocker
 
Gör så här :
 
Riv mandelmassan grovt. Blanda samman alla ingredienser till en fast deg.
Rulla bollarna och vänd dom i pärlsocker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pepparkaksbollar

0 Läs mer >>
Ja kan det bli godare än en pepparkaka med glass på.
Min son tycker detta var super gott och det är väldigt enkelt att göra.

En valfri mängd pepparkakor 
En valfri mängd glass.
 
Gör så här :
Man tar så många pepparkakor som man vill fylla och så tar man en sked och skedar upp en liten mängd glass.
Sen tar man en till pepparkaka och pressar försiktigt ihop pepparkakorna. Så det blir som en sandwich med pepparkakor.
Riktigt läckert blir det och himla mysigt att bjuda på till glöggen.
 
 

Pepparkaka glass

0 Läs mer >>

Jag har hittat ett underbart recept på pepparkaks drömmar. Jag har valt att ändra receptet för att få den mjölkfri. Min man är allergisk och det är alltid lika roligt när man hittar ett recept som man kan göra åt honom. Detta kommer bli en favorit. Dom var jätte goda. Man fick en riktig smak av pepparkaka och samtidigt så känner man att det är drömmar. Hela köket luktade pepparkaka igår och man fick verkligen julkänslor. Julen närmar sig med storm steg nu.

 

Här hittar ni original receptet :http://www.femme.se/bambi/2014/11/02/pepparkaksdrommar-2/

 

100 g mjölkfritt smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 dl rapsolja

1 tsk hjorthornsalt

4 dl vetemjöl

1½ msk pepparkakskrydda

 

Gör så här :

Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget.

Blanda hjorthornsaltet och pepparkakskryddan med lite av mjölet och rör ner i smeten. Arbeta sedan in resten av mjölet. Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.



 

 

 

Pepparkaksdrömmar uta...

1 Läs mer >>
Jag har suttit ihop en sats med Oreo bars.
Det var himla gott och påminner om mums mums fast det är oreo i dom.
 
1 burk marshmallows fluff 
1 förpackning oreo kakor 

Gör så här : 
Börja med att krossa oreo kakorna och häll dom i en bunken.Ta sedan och töm ut burken med marshmallows fluff i bunken.
Blanda väl och häll allt på bakplåtspapper på en plåt.
In med plåten i frysen så allt stelnar.
När det stelnar tar du ut plåten och skär rutor av smeten.
 
I
 

Oreo bars

0 Läs mer >>
Igår var det dags att börja med jul bakningen. Det finns ju inget härligare än att få sätta tänderna i riktigt gott jul fika. I år kommer det att bli lite blandat med både julgodis och julbakande.
Jag har valt att göra ett jul godis som fick en liten egen twist i år.
 
Jag gjorde Rocky road fast med jul smak på .
 
3 förpackningar Marabou choklad 200 g
1 påse Julknäck Tomtar
1 påse Gingerbread Dumle
1 påse Cashewnötter
 
Gör så här :
 
Börja med att hälla nötterna i en skål. Dela tomtarna på 3 och håll dom i skålen.
Ta av pappret på Dumlen och häll dom också i skålen. Smält chokladen i micro eller över
vattenbad tills chokladen smält. Häll ner chokladen i bunken och blanda alla ingredienserna väl allt ska vara
täckt av choklad.
När allt är blandat tar du 2 skedar och slevar upp blandningen i muffinsformarna. När du gjort det och fyllt muffinsformarna så mycket som du vill ha i dom så sätter du in dom för att stelna i frysen.
Det man får tänka på när man serverar detta är att ta fram dom för att tina lite innan man ska äta dom. Dumlen gör att dom kan bli så himla hårda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pernillas jul rocky

0 Läs mer >>
Att följa min bakblogg går att göra på flera sätt. 
Dels kan man ju följa mig på instagram och så kan man följa mig på bloglovin. 
Men man kan ju även följa mig på Facebook.Så varmt välkomna in i bakvägen på min Facebook sida. Där heter jag samma som på bloggen.
Pernillas sweet cake.
Om man vill kan man oxå följa mig på bloglovin och det finns en knapp på höger sida på bloggen vart man kan trycka så kan man börja följa min blogg.
Bloglovin bygger på att du får reda på alla uppdateringar jag har gjort på bloggen och behöver inte gå in varje dag för att se om något nytt har hänt utan då kommer du få ett mail om uppdateringar som sker.
En himla bra grej faktiskt och jag har det på flera av mina favorit bakbloggar.
Så varje dag när jag vaknar så har jag ett nytt mail med nya underbara recept att prova. 
 
 

Facebook

0 Läs mer >>
Hej jag hoppas verkligen att ni följer mig på instagram. 
Där kan ni följa min passion för bakning i bilder.
Jag har inte så många följare ännu men hoppas verkligen att det ska bli fler.
Så om ni har ett instagram konto tipsa gärna mig så kan vi följa varandra.


Instagram

0 Läs mer >>
Är man sugen på något sött och gott men inte kan vänta så kan man ju sätta ihop en 5 minuters kola.
Så otroligt lätt och gott. Kan ju vara en bra grej att slänga ihop till jul om man inte vill göra riktig kola med kulprov.
 
2 dl socker
1 dl sirap
100 g smör
3 tsk vaniljsocker
3-4 tsk kakao
 

Gör så här:

Koka alla ingredienserna i ca 5 minuter.
Häll upp på plåt och låt stelna.
Skär eller klipp i bitar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 minuters kola