0 Läs mer >>
Gott nytt år alla mina bloggläsare. Hoppas ni haft ett underbart 2015 och att 2016 blir ännu bättre.

Gott nytt år

0 Läs mer >>

Jag hann baka idag också.

Det blev ett chokladflarn med Nutella smörkräm.Det känns som att allt med Nutella är så himla gott.

Den här kakan blev också jätte god och är så himla lätt att göra. Men man måste passa dom i ugnen så dom inte bränns.

 

Chokladflarn

75 g smör

2 msk kakao

1 dl strösocker

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1,5 dl havregryn

 

Gör så här:

1.Smält smöret. 

2. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner övriga ingredienser direkt i kastrullen. Rör ordentligt. 

3. Klicka ut i önskad storlek på bakplåtspapper.  Jag fick ut 18 flarn av min smet. Ha lite mellanrum då det flyter ut en del under gräddningen.

4. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 6 minuter. 

Smörkräm med nutella

75 gr margarin

1 dl florsocker

3 msk nutella

Gör så här:

Låt margarinet bli rumsvarmt. Rör sedan ihop alla ingredienserna väl.

Låt stå svalt en stund innan du brer på dina flarn. 

 

 

Smeten

 
Mina flarn på plåten innan gräddning
 
 
Dom flöt ut lite och blev så här stora när dom var färdig gräddade
 
 
Färdiga flarn med fyllning
 
 

 

 

 

Chokladflarn med Nute...

0 Läs mer >>
Citron kola
 
 
Choklad  tryffel
 
 
Bounty med  karemelliserad mjölk
 
 
Saffrans tryffel
 
 
Ishoklad med Marabou mint
 
 
Dumle crisp
 
 
Polka klubba med marshmallows
 
 
Choklad kola
 
 
Mozart kulor
 
 
Cornflakes godis
 
 
Hemma gjorda marshmallows
 
 
Choklad marshmallows
 
 
Dumle mozart kulor
 
 

Alla julgodisar som j...

0 Läs mer >>
Idag ska jag försöka att få ut alla jul godisarna som jag har gjort i år. Det var någon som frågade hur många sorter jag gjort och det kommer jag inte ihåg eller har koll på. Så det tänkte jag att det skulle vara kul att gå igenom allt och kunna sätta ut det på bloggen så alla får se det.

Allt julgodis

0 Läs mer >>
Det här receptet har jag aldrig tidigare testat men dom var verkligen jätte goda så dom tycker jag att ni ska testa.
 
300 g mandelmassa
10 st dumle
100 g mjölkchoklad
 
Gör så här:
Skiva mandelmassan i 20 lika stora skivor.
Dela dumlekolorna på mitten. 
Ta en skiva mandelmassa och förslut omkring dumlekolan. 
Rulla till bollar.
Smält chokladen över vattenbad. 
Doppa kulorna i chokladen. 
Lägg på bakplåtspapper.
Förvara i frysen innan servering. 
 
 
 

Dumle mozartkulor

0 Läs mer >>
 Dessa godsaker är ju bara för goda för att vara sanna. Det är verkligen svårt att bara ta en.
Så idag var det dags att göra en sats till med dessa godbitar.
Har ni inte provat dessa så tycker jag absolut att ni ska göra det.
 
 
500 g Dumlekolor
150 g Smör
6 dl Rice Crispis
2 dl Cornflakes
 
Gör så här:
 
Smält smör och dumlekolor på svag värme till det blandat sig till en jämn massa.
Tag av kastrullen ifrån plattan och häll i Rice krispies och krossad cornflakes.
Rör runt så allt blandar sig. Klicka upp små bitar med hjälp av två teskedar på ett bakplåtspapper eller i små pappersformar.
Ställ i frysen så dom stelnar.
Förvaras i frysen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dumle crisp godis

0 Läs mer >>
Det här är så otroligt enkelt och så otroligt gott.
Barnen tycker det är jätte roligt och roligt att äta dom.
 Man äter ju upp allt så man får igenting kvar i handen.
 
10 st Polkagrisstänger
10 st Stora Marshmallows
200 g  Marabou choklad
Polkagrisströssel eller polkagriskross
 
Ta bort plasten på alla polkagrisstängerna och tryck fast dom hårt på marshmallowsen. Smält chokladen i micro och doppa sedan klubborna med marschmallowsen i chokladen. Doppa dom sedan i polkagris kross eller polkagris strössel.
 
 
 
 

Polkagris klubba med ...

0 Läs mer >>
Det här är ett underbart julgodis och väldigt lätt att göra.
Ni kommer inte att ångra er utan det gör ni bara om ni inte gör dessa. En väldigt annorlunda smak jämnfört med vanliga Bounty

Det här behöver du till 14-15 bitar
1 - 2 påsar kokos
En burk Karemelliserad mjölk
3 msk florsocker

Garnering :
200 gram mjölkchoklad
kokosflingor

Häll karemelliserad mjölk i en bunke och häll kokos och florsocker i bunke rör ihop allt till en smet.Låt smeten svälla ett par minuter så det blir lite tjockt. Rulla cirka 14-15 stycken bollar av smeten och lägg på en bakplåtsklädd bricka. Ställ in frysen i 30 minuter, och under tiden smälter du chokladen över vattenbad eller i micron. Chokladdoppa bollarna med hjälp av en gaffel, låt överskottet av choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem.
Strö över lite kokos och ställ in i kylen tills chokladen svalnat.

 

 
Mumsiga bitar
 
 

 

 

 

 

Bounty med karemellis...

0 Läs mer >>
Nu är det bara två dagar kvar innan det är dags för jullov för barnen.
Så jag överaskade och fixade lite julgott för personalen på Mintons skola och Milians förskola. Så jag har bakat tre stycken chokladmousse tårtor med polkagrisar. En till förskolan och en rill fritids och en till Mintons lärare på skolan.
Så himla god tårta som är helt glutenfri.
Det va länge sen jag åt något som var så himla gott. Den här tårtan hade en underbar smak och att det var polkagrisar i gjorde att den blev lite extra god. Det var så himla gott med crunchet i moussen.
Den lena chokladsmaken mot crunchen var en underbar kombo.
 
 
Botten:
200 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakaopulver
 
Chokladmousse :
 
200 g Mjölkchoklad
4 dl Grädde
Polkagrisar efter smak och tycke.
Jag tog kanske 1 dl till kakan och sen bara några matskedar till dekoreringen på toppen av tårtan.
 
 
Mandelbotten: 
Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. 
 
Chokladmousse:
Smält chokladen i mikrovågsugn tills chokladen är smält. Vispa grädden. Hacka polkagrisarna i en mortel i ganska små bitar.(spara lite av polkagriskrosset till garnering) Häll polkagris krosset i en skål och häll den smälta chokladen över polkagrisarna och blanda. Häll i grädden och blanda chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.

Fyllning:

Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt  av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.

 

 

Chokladmousse tårta m...

0 Läs mer >>
Nu i slutet på året och när vi närmar oss julen så bakar jag en hel del kanske två sorter om dagen iallafall. Men det är ju det att man ska hitta tiden att sätta sig framför datorn och kunna sätta in alla bilder och skriva receptet.
Jag älskar verkligen att julbaka det är ju helt fantastiskt och fylla upp frysen med en massa gott som man kan sittan och njutan av när man har ledigt.
Jag ska verkligen försöka att blogga ikväll för att sätta in en del nya recept.
 
Bildresultat för klocka

Att hinna blogga

0 Läs mer >>
2 dl Cornflakes 
200 g marabou choklad 
Smält chokladen i Micro. Häll cornflakes i en skål. 
Häll chokladen över cornflakes och blanda väl. Alla flingorna ska vara täckta av chokladen. Ta 2 skedar och skeda upp blandningen i formarna.
Sätt formarna i frysen.

Cornflakes godis

0 Läs mer >>
Ett måste bland julgodis är ju absolut ischoklad. I år gjorde jag en med mintsmak och det var verkligen lyckat.
 
200 g Kokosfett
200 g Marabou Mintchoklad
 
Smält kokosfettet i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kokosfettet, rör kraftigt tills chokladen är smält Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare. Låt dem stå kallt tills de stelnat.Jag har mina i frysen.
 
Bildresultat för marabou mintkrokant
 
 
 
 

Ishoklad med mint sma...