0 Läs mer >>

 

Jag och kladdkakakor går verkligen inte ihop. Jag är så himla rädd att dom ska bli råa så jag övergräddar dom istället. Det här skulle ju bli en kladdkaka och jag älskar verkligen kladdkakor och att dom är kladdiga. Men när jag gör dom själv så blir det problem. Så den här kakan blev nog som en kokoskaka istället för en kladdkaka.

 

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

 

Färdig kaka

 
Den blev inte så hög
 
 
Den färdiga kakan
Inte så kladdig
 
 

Kokoskladdkaka / koko...

1 Läs mer >>

Nu kommer äntligen ett bakprogram där du både inspireras och lär dig att med några enkla knep baka alla smarriga bakelser själv. Under våren får vi följa med i internetfenomenet och fembarnsmamman Manuela Kjelens rosaskimrande, retrodoftande men framförallt välsmakande värld. För trots att hennes namn hittills varit relativt okänt utanför bakningsvärlden så är Manuelas blogg och Instagram ett internationellt fenomen med miljoner fans och följare över hela världen.

Manuela bjuder på sina bästa recept och lär oss hur vi enkelt kan upprepa succén i våra egna kök. För Manuela är helt självlärd och vet bättre än någon hur man gör underbara bakverk utan att först ha gått ett helt liv i kockskola.

Premiären på Baka med Manuela sänds på tv 8 den 25/1 2016

Missa inte det

 

Den här tjejen är ju helt otrolig och jag har flera av hennes bakböcker. Jag skulle verkligen vilja bli som henne hon lever sin dröm och bakar hela dagarna det kan ju inte bli bättre.

 

Här kan du följa hennes blogg:

http://en.passionforbaking.com/

Manuela
 
 
 

Bakprogram under våre...