1 Läs mer >>
Marabou har kommit ut med en nyhet.
Det är en ny chokladkaka med Non stop i.
Det var verkligen en super bra nyhet tycker jag för jag älskar Non stop så det kunde ju inte bli fel enligt mig.
Nu får ni oxå prova och meddela till mig vad ni tyckte om denna nyheten.
 
 
 

Marabou Non stop

0 Läs mer >>
Då var det Halloween och vi har precis kommit hem från våran höstresa. 
Vi har varit upp till Kiruna för att hälsa på min släkt och vännerna som bor där uppe.
Så i år blev det inget firande av Halloween.
Förra året så bakade jag ju till just denna dagen men i år så finns det ingen tid nu när vi inte varit hemma på en vecka.
Det har varit en del barn och knackat på dörren för att få lite godis och dom är ju så himla fina i sina kläder.
Hoppas alla får en bra halloween.
 
 
 
 

Happy halloween

1 Läs mer >>
Ballerina har kommit ut med en ny kaka som smakar pepparkaka.
Det jag gillade med hela den grejen är ju att kakan är ju jätte god men förpackningen
är ju verkligen speciell i år.
Jätte gulligt och fint tyckte jag som ett litet hus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ballerina pepparkaka

2 Läs mer >>
Dom här bollarna ramlade jag över på en baksida på internet. Det är en tjej som heter Frida som har en underbar blogg med en massa godsaker på.
Jag var bara tvungen att testa dessa. Dom ser ju så himla goda ut på hennes blogg.
Men tyvärr fick jag inte alls till mina.
Man skulle rulla dom i kokos eller pärlsocker när man rullat bollar av dom.
Men mina gick inte alls att rulla i något av dessa. Det ville inte alls fasta hur jag än gjorde det var jätte konstigt.
Jag blötte mina händer och rullade men då fastnade bara allt socker på mina händer.
Detta var en total katastrof då dessa också skulle följt med på föräldramötet men jag kunde ju inte ta med dom.
Jag gav upp och frös alla bollarna utan något på. Så nu ligger dom i frysen och det ser ut som köttbullar.
Jag blev så arg så jag smakade inte ens på dom innan jag frös dom. Så jag har ingen aning om dom är goda eller inte.
 
 
Fridas blogg kan ni läsa här : http://bakamedfrida.se/2014/august/nutellabollar.html
 
 
200 g Smör rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov så klart 
Pärlsocker/Kokos/Strössel
 
 
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella. 
Vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen. Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter. - Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
- Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet. Går även utmärkt att frysa.

Det är inte köttbullar
 
 Fast man kanske kan tro det
 

Nutella bollar

0 Läs mer >>
Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor.
Det är verkligen svårt att bara ta en bit av denna gobit. Så himla god och så himla lätt att göra också.
 
 
Chokladbotten: 
 
4 ägg
175 g smör
3 dl mjöl
5 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Toscatäcke:
75 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde
200 g kokos
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och blanda allt till en smet. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Grädda 15 minuter.
  4. Under tiden, koka ingredienserna till toscatäcket i en kastrull.
  5. Bred på toscasmeten på kakan och grädda ytterligare 10 minuter
  6. Tag ut kakan och låt svalna. Skär i bitar.
 

Chokladtosca kaka

0 Läs mer >>
Den här kakan är ju verkligen så himla lätt att göra eftersom man gör kakan i en långpanna.
Glasyren till kakan kokar men försiktigt upp i en kastrull. Glasyren till den här kakan är ju verkligen så himla
god.
 
 
30 bitar

6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr

200 g smält margarin
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här
:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet. Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper som jag även smort med smör och bröat med kokos i botten. Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna. Smält margarin. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning. Bred ut på kakan och strö över kokos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silviakaka

0 Läs mer >>
Ikväll har jag varit på föräldramöte och jag hade med mig fika dit så klart. Jag erbjöd mig att baka och det var ingen som hade några invändningar på det.
Så fika fick det bli.
Jag är ju en sådan person som har svårt att bara baka en sockerkaka och ta med det utan jag slår ju gärna på stora trumman när det kommer till fika.
Det blev choklad kokos toscakaka , Rosa maränger , Äppelmuffins , Silviakaka , Nutella kakor och Arraksbollar.
Jag tycker verkligen att detta är super roligt.
Alla recept på kakorna på kortet finns här på bloggen.
 
Så jag tog med mig 6 olika sorter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Föräldramöte = go fik...

0 Läs mer >>

Dom är verkligen så goda som dom låter. Detta är en perfekt kaka om man är lite less på vanliga kolakakor.Alltid kul med nya smaksättningar på kakor tycker jag . Så testa dessa ni kommer inte bli besvikna.

Jag hittade receptet här:

http://allagodating.se/2013/04/14/kolakakor-med-hackad-daim-farligt-goda-smakakor/

 

100 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 msk sirap

2 3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dubbel-daim (plus ytterligare 1/2 daim till garnering)

Gör så här :

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft. Blanda samtliga ingredienser (utom daim) i en skål och knåda hastigt ihop till en fast det. Hacka daimen i mindre bitar och knåda in det i degen. (använd ett helt dubbel-daim nu och spara 1/2 till garnering)

Dela degen i 3 lika stora bitar och rulla dem till längder, nästan lika långa som en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till något. Hacka resterande daim och fördela över längderna.. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten.

Grädda i mitt av ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma och låt svalna på plåten. Förvara torrt.

Innan gräddning

 
Färdiga kakor
 
 
 
 

Kolakakor med daim

0 Läs mer >>
Ja nu närmar sig julen med storm steg.
Det märks inte minst när man är och handlar.
Dessa bullar var svin goda och smakar faktiskt pepparkaka.
Skumt för det är ju en bulle och bullar ska ju inte smaka pepparkaka eller ?
 

Snart är det jul

0 Läs mer >>
Ja på söndag var ju en riktig bakdag här hemma. Men tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Detta skulle ju bli en kladdig kola kaka men det blev det inte. Jag har verkligen jätte svårt att veta när en kladdkaka är färdig och inte " rå "  eller obakad.
Det finns ju inget värre än kakor som inte är färdiga utan är ogräddade. Så denna gången skulle jag inte misslyckas utan jag kände efter på kakan och jag tyckte aldrig att den kändes färdig.
Så jag tog ut den väl hade kallnat så var det ju en sockerkaka. Så jag skulle tagit ut den tidigare för jag tror att den stannar när den kommer ur ugnen.
 
Receptet är från herr havreflarn igen.
 
http://herrhavreflarn.se/2014/october/kola-kladdkaka-med-ljuvlig-smak-av-smorkola.html
 
 
150 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
1.1/2 dl socker
1.1/2 krm salt
2.1/2 dl mjöl
3 ägg
 
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något.
Klä botten på en springform och smöra och mjöla kanterna. 
Rör ner den karamelliserade mjölken, socker, salt och mjöl i de smälta smöret, rör till jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje.
Rör till jämn smet.
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. 
Jag gräddade ganska precis 25 min, men se till att inte överbaka kakan. 
Låt svalna och servera med en klick grädde. 
 
 
 
Inte så kladdig
 
 
 

Kola kladdkaka

0 Läs mer >>
Då var det dags att baka och denna gången blev det ett par riktiga godis kakor. Jag har aldrig bakat dessa förut och dom ser så himla goda ut och det är en massa människor på olika baksidor som testa dessa och alla verkar gilla dom.
Det är ett ganska enkelt recept så detta skulle ju inte bli någon match för mig.
Jag läser alltid recepten väldigt noga innan jag börjar baka men denna gången hjälpte det inte.
Mina kakor ser ju inte alls ut som dom ska göra dom ska var platta och inte alls så stora kakor som jag fick.
Ja det är roligt nästan jämnt att baka men ännu roligare när det blir som det ska och inte blir totalt misslyckat.
Men dom var ju goda i alla fall så det var ju bra för dom ser ju lite roliga ut.
 
Original receptet har jag hämtat här på
 
http://sweet-and-simple.se/2014/august/snickers-doodle-with-caramel-2.html
 
 
Vanilj fudge kakor
 
(ca 10 kakor)
 
115 g rumstemperatat smör
2 dl socker
1 ägg
en nypa salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
4 dl mjöl
 
10 st vaniljfudge
 
Till rullningen
1 dl socker
1,5 tsk kanel
 
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
 Vispa upp smör och socker med elvisp ca 2minuter. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.
 Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver)
Vänd ner i smörblandningen. Rör om väl och arbeta till en smidig deg.
 Rulla bollar och stick ner en vaniljfudge. Rör ihop socker och kanel till rullingen och rulla kakorna där i. (Vaniljfudgen ska vara neråt på bakplåtspappert.) Platta till kakan något.
 Grädda 8-10 minuter.
Låt kakorna vila 10 minuter på plåten.
 
 
original kakorna
 
 
Innan dom är färdig gräddade
 
Färdig gräddade jätte kakor
 
En stor god kaka
 
 
 
 

Snickers doodle cooki...

0 Läs mer >>
Idag är det söndag och en riktig bakdag här i Bullmark.
Det har funnits recept som jag funderat på att testa nu ett tag och äntligen fanns det både tid och ork till att baka.
När man ändå börjar så kan man ju göra flera sorter direkt.
Det är ju så himla roligt att baka.
 
Denna gången blev det :
 
Daim kakor
Kola kladdkaka
Ägg och mjölkfria kolakakor
Snickerdoodle with caramel
 
 
 

En riktig bakdag

1 Läs mer >>
Jag älskar verkligen att baka och har det gått många dagar utan att jag får jag lite abstinens av att jag inte fått bakat. Jätte konstigt men så är det.
Jag kollar recept varje dag och planerar vad jag ska baka.
Internet är ju verkligen en bra vän då för där vimlar det ju av super goda bakrecept som jag bara måste testa.
Det finns ju inget roligare när man hittar det där helt underbara receptet dom går snabbt att baka och inte så himla mycket tjorviga ingredienser i.
Jag gillar verkligen inte att baka när det ska vara en massa olika ingredienser som man kanske inte har hemma utan måste skaffa bara för en kaka. Då hoppar jag över att baka den kakan jag väljer hellre ett recept med ingredienser som man redan har hemma.
 
Choklad är ju en ljuvlig ingrediens och det har jag alltid hemma.
 
Jag har några bakbloggar ( eller ganska många) som jag följer varje dag via bloglovin.
Men jag tänkte att jag skulle ge er några tips som jag tycker är riktigt bra bloggar.
 
Manuela från Norge en super tjej :  http://en.passionforbaking.com/
 
En av Sveriges största bak och matblogg : http://www.femme.se/bambi/
 
Gustav från Hela Sverige bakar : http://herrhavreflarn.se/
 
Lisa som var med i dessertmästarna :http://sockerrus.se/
 
Leila så klart : http://www.leila.se/
 
Ulrika måste man kolla upp: http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/
 
Ja här har ni lite inspiration till nya goda recept hoppas ni hittar mycket gott. Det gör jag varje gång jag är inne på deras bloggar.
 

Min inspiration

0 Läs mer >>
Jag älskar verkligen bakböcker.
Igår hittat jag en ny bakbok på Ica maxi av den otroligt duktiga tjejen Manuela hon är från Norge.
 
Jag följer hennes blogg och det är bara så himla fantastisk bakning hon håller på med. Hennes
bilder är bara så otroliga.
Jag hade hennes första bok och nu har jag alltså bägge två och jag kan säga att köper ni dom så kommer ni inte ångra er. Så skynda iväg till bokhandeln nu och börja baka.
 
Dom bilderna som hon visar upp i sina böcker och på hennes blogg så skulle jag verkligen vilja ha när jag bakar allt är så himla fint och mycket fina färger.
Hon verkar också gilla rosa som jag.
 

Ny bakbok

0 Läs mer >>
Igår kväll var jag på föräldramöte i min sons klass och då var det ju så klart dags för mig att ta med mig god fika åt föräldrarna i klassen. 
Jag hittade ett jätte lätt och otroligt gott recept på nutella brownie muffins. 
Det som var bra så bra är att det bara är 3 st ingredienser i receptet.
Receptet hittade jag på en bakblogg som heter Herr havreflarn.Han som har bloggen heter Gustav och han har varit med i hela Sverige bakar.
Jag dekorerade mina muffins med rosa grädde och geléhallon.
Allt för att det är oktober månad och lite stöd för bröstcancer.
Min tanke var inte inte att muffinsarna skulle se ut som ett bröst men tyvärr blev det lite så med geléhallonet uppe på.

Bloggen hittar ni här med det goda receptet
.
http://herrhavreflarn.se/2014/october/nutella-brownie-muffins-med-farska-hallon.html

Jag gjorde mina i vanliga muffins formar så jag fick ut ganska mycket på den hör satsen. 

Jag fick iallafall 12 st.
 
Ca 7 st. 
 
300 g nutella
1.1/2 dl mjöl
2 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Använd önskade muffinsformar och sätt i muffinsplåt.
Blanda ihop ingredienserna ordentligt tills allt är väl blandat.
Fördela jämnt i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 13 min. 
Låt svalna och servera med en klick grädde.
 
Ett par riktiga höstmuffins
 
 
 

Nutella brownie muffi...

0 Läs mer >>
Här kommer en favorit i  repris den är ju bara för god.
Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god samt enkel och lätt att baka i långpanna. Bottnen är som en  kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke.

Tid: 1 timme
30-40 kakor

Ingredienser:

Kaka:

200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:

200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Den här kakan är svår att bara ta en bit av för den är så fruktansvärt god.

 

 
 

Chokladkaka med kokos...