Chokladtosca kaka

Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor.
Det är verkligen svårt att bara ta en bit av denna gobit. Så himla god och så himla lätt att göra också.
 
 
Chokladbotten: 
 
4 ägg
175 g smör
3 dl mjöl
5 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Toscatäcke:
75 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde
200 g kokos
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och blanda allt till en smet. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Grädda 15 minuter.
  4. Under tiden, koka ingredienserna till toscatäcket i en kastrull.
  5. Bred på toscasmeten på kakan och grädda ytterligare 10 minuter
  6. Tag ut kakan och låt svalna. Skär i bitar.
 

Kommentera här: