0 Läs mer >>
Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till godast, det är enkelt och ofta har du ingredienserna hemma!

Testa att krossa kakor och lägga på glassen eller varför inte lägga godiskross på

Supergott och väldigt, väldigt enkelt.

 
 
 
1. Krossat godis
Enklaste toppingen! Krossa ditt favoritgodis i en mortel och vips – smaken är där! Perfekt med hårda godisar och karameller. Testa med polkagrisar, hårt lakrits eller syrliga karameller efter din smak.
 
Glass-polka
 
2. Bärtopping
Färska bär är så självklart så man nästan glömmer bort det! Så låt oss påminna om det godaste goda, glass med nyplockade bär. Ta det som finns till hands och njut.
Varför inte slå till med en fruktsallad
.
Glass---bär
 
3. Kaksmulor
 Krossa din favoritkaka över glassen, du får sötma och krispighet i en och samma tugga.
 
Småkakor
 
4. En enkel chokladsås
Blir det godare än vaniljglass med chokladsås? Den söthärliga vaniljsmaken med den intensiva chokladsmaken – det blir hur gott som helst.
 
Chokladsås
 
5. Läsk och lemonad

Låter det konstigt?
Tänk på den klassiska floaten – cola och vaniljglass – hur gott är inte det? Nästan lika gott är det att lägga glassen i en skål och lägga några matskedar cola över och röra runt – instant success! Funkar även med hallonläsk, fruktsoda – välj efter smak.
 
läsk
 
6. Nötter – hela eller krossade
Addera lite bett på glassen med din favoritnöt – må det vara jordnötter, valnötter, hasselnötter eller annat – det blir alltid väldigt gott.
 
Glass-nötter
 
7. Sprit, likör eller annan alkohol
Kontroversiellt kanske men oj så gott! Lite limoncello, lite likör en skvätt vodka ger extra smak.
 
Limoncello
 
8. Strössel – hemgjort så klart.
Att strössel lyfter den enklaste glass vet vi sedan länge men visste
du att man kan göra eget strössel.
 
Strössel.
 
9. Kokosboll – dansk dynamit
I Danmark har man förstått det länge – en kokosboll på glassen är fantastiskt gott. Och så ser det roligt ut också – till glädje för barn och vuxna. Slår du till och gör din egen kokosboll – eller Mums mums – så lär njutningen vara ännu större
 
Mums-mums

Så toppar du glassen ...