0 Läs mer >>
Idag har min son haft innebandy turnering och det var min tur att hjälpa till kiosken. Jag tycker att det är jätte roligt att kunna hjälpa till med det jag älskar att göra så mycket som bakning.
Men det som var så tråkigt med att baka denna gång var att nästan alla cupcakes släppte från deras formar och då är det inte kul att servera dom tyvärr.
 
Receptet jag använde är från Leila och det var ett jätte bra och lätt recept.
 
 
 
 
 
Leilas citroncupcakes
60 st minicupcakes
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron

 
Gör så här :
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Vänd ner i äggsmeten. Blanda i saft och rivet skal från en citron. Vill du ha i olika smaksättningar så dela upp smeten här och tillsätt sedan smaksättningen. Placera ut muffinsformar och fyll dem till hälften. Hälften är ett bra riktmärke när de är så små, annars är det lätt hänt att smeten flyter ut på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Håll koll, det går snabbt på slutet. Låt svalna. 
 
Lemoncurdgrädde:
 
1 sats cupcakes
 
3 dl vispgrädde
1/2 burk Lemoncurd
 
Vispa grädden tills den är ganska fast. Häll lemoncurden i en skål.
Ta en klick grädde och rör ut lemoncurden, så att den blir lite smidigare. Vänd ner lemoncurden i grädden. 
Dekorera dina cupcakesen
 

Så här blev mina Cupcakes
 
Dom släpper i formen och jag blir tokig
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini citroncupcakes m...

0 Läs mer >>
Är det bokrea så är det.
Idag var vi på Ica Maxi och handlade och jag var ju bara tvungen att gå och kika om det skulle vara någon bok som skulle få följa med mig hem. 
Men jag ju så svårt att bestämma mig så det fick bli fyra nya bakböcker som jag inte har sen innan.
Min man blir galen på mig för jag vet inte hur många bakböcker jag har redan.
Men är det bokrea så är det.

Bokrea

0 Läs mer >>
Idag var jag bara tvungen att köpa en burk med Nutella och så letade jag upp ett otroligt gott recept att baka med den. Så jag hittade detta receptet och dom blev så himla goda och saftiga. Tack vare Nutellan i mitten på muffinsen.
 
Receptet hittade jag på sidan som jag har länkat till här nere.
 
http://byemma.se/2015/february/muffins-med-nutellafyllning.html
 
 
125 g margarin
2 dl socker
2 ägg
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:
Börja med att smält margarinet. Vispa ägg och socker och häll i det avsvalnade margarinet.
Blanda ner mjölken och sedan alla torra ingredienser.
Vispa ihop allt till en smet.

Fyllning:
1 burk nutella

Gör så här:
Fyll vanliga muffinsformar med en matsked smet. Ta en klick ungefär 1 tsk Nutella och lägg i varje muffinsform.
Klicka dit mer smet ovanpå så man gömmer Nutellan inne i muffinsen.
Stoppa in muffinsen i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Tänk på att när du känner att muffinsen är klar så kan det hända att du känner på Nutellan som är mitt i muffinsen så känn med stickan på kanten istället. ( detta hände ju mig så klart) Det var en väldigt geggig muffins tills jag kom på varför.
Servera med florsocker som siktas ovanpå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muffins med nutella f...

0 Läs mer >>
Jag längtar efter sommaren och jordgubbar
 
20120523-201138.jpg

Längtar efter sommare...

0 Läs mer >>
Idag har jag bakat ägg och mjölkfria muffins. När man tillsätter äppelmos så blir inte muffinsen lika torra som dom annars kan bli. Dom får en jätte god smak av äppelmoset också. Man kan ju välja att hälla smeten i en sockerkaksform om man vill då blir det ju en sockerkaka med smak av äppelmos.
 
12 st muffins / 1 st sockerkaksform
 
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vatten
3/4 dl flytande mjölkfritt smör el 75 g smält mjölkfritt smör
1 dl äppelmos
 
Gör så här :
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vatten och det smälta smöret. Rör om tills det blir en tjock smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda muffinsen i 225 grader i 8 - 10 minuter i pappers formar.
 
 
20120328-192913.jpg
 

Allergimuffins med äp...

0 Läs mer >>
Idag bakade jag blåbärs muffins som är mjölk och ägg fria. Jag mixade blåbären och så blandade jag dom i smeten istället för att sätta ner hela bär.

Receptet är :

3 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3/4 dl flytande smör ( jag tog ca 75 g ) 2 1/2 dl vatten

1 papperskartong blåbär ( vet ej hur mycket det är i en kartong)

Gör så här :

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vatten och smör och rör om. Mixa blåbären och häll i dem i smeten.Rör om så allt blandas. Smeten blir lila nu. Grädda i 225 grader i ca 12 - 15 minuter.

Tips : Tänk på att muffinsarna blir lila så det är svårt att se när dom blir färdiga. Så använd en sticka för bästa resultat.

 
 
 
 
20120424-194112.jpg

Allergimuffins med bl...

2 Läs mer >>
Idag har jag varit hemma med vab på våran yngsta son Milian. Då var jag tvungen att baka något gott och det blev väldigt gott kan jag lova.
Tänk er en kladdkaka som smakar kanelbulle. Den kombinationen var ju grym tycker jag. Ett gott och väldigt enkelt recept och det gillar jag. Kul med nya galna smaker på kladdkakor tycker jag.
 
 
Receptet hämtade jag här ifrån.
 
http://sweet-and-simple.se/category/kladdkakor.html
 
120 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
 
 
1 tsk kanel
0,5 dl pärlsocker
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
 
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min)
Häll smeten i formen och strö på lite extra kanel och häll på lite pärlsocker.
Grädda ca. 15 minuter
 
Det ska vara mycket pärlsocker på det är verkligen så himla gott.
 
 
 
 
 

Kanelbullskladdkakan

0 Läs mer >>

Jag gillar ju inte att baka kladdkakor men nu dom senaste dagarna har jag gjort två olika sorter som blev så himla goda. Kanske inte så kladdiga men så himla goda ändå.

 

Här har jag hittat receptet:

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/12/27/sotsyrlig-citronkladdkaka/

Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer

Till en rundform cirka 24 cm

2 citroner

4 1/2 dl strösocker

200 gram smält smör

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

Servera med lättvispad grädde

 

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret. Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter

Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.

 

Världens godaste kladdkaka

 
Serveras med lättvispad grädde
En kaka med otroligt mycket citronsmak
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Citronkladdkaka

0 Läs mer >>
Då var det dags att presentera dem nya glass sorterna från Gb.
Det blev nio stycken nyheter som kommer hamna i glass disken under våren och sommaren.
Det är alltid kul med nya glassar.
 

Nya glassar 2015

0 Läs mer >>
När jag fyllde år fick jag så himla fina burkar av märket Tala. Dom fick jag av min bror med familj och dom är nu fyllda med kakor. Så himla snygga färger och riktigt bra storlek på burkarna. Jag kommer absolut köpa fler
burkar för det kan man aldrig ha för mycket av.
 
 
 
 

Tala bakburkar

0 Läs mer >>
Jag tänkte bara ge förslag på gott köpes fika. Om man nu inte skulle hinna eller orka baka så är detta riktig gott fika. Som är lätt att ha hemma i kylen och sen bara ta fram när det kommer gäster.
Nu såg jag att det kommit en låda som heter kolabollar och dom har jag aldrig sett eller smakat förut.
 
 
En arraksboll och en kolaboll
 
 
Arraksboll
 
Kolaboll
 
 
 
 
 
 
 

Gille kakor tips

0 Läs mer >>
Idag har min bakblogg hamnat på topplistan på plats 40 för mest besökande på bloggen.
Det är en helt underbar känsla som jag aldrig trodde skulle hända.
Men att veta att folk faktiskt läser min bakblogg känns så himla roligt.
Jag vet att imorgon behöver man inte alls vara med på någon topplista men då har jag iallafall fått vara med en dag på listan och det lever jag länge på.
När jag skriver detta inlägget så gör jag det med ett stort leende på mina läppar.
Så tack så mycket ni som besöker bloggen det betyder jätte mycket för mig.

Plats 40