Chokladmousse tårta med polkagrisar

Nu är det bara två dagar kvar innan det är dags för jullov för barnen.
Så jag överaskade och fixade lite julgott för personalen på Mintons skola och Milians förskola. Så jag har bakat tre stycken chokladmousse tårtor med polkagrisar. En till förskolan och en rill fritids och en till Mintons lärare på skolan.
Så himla god tårta som är helt glutenfri.
Det va länge sen jag åt något som var så himla gott. Den här tårtan hade en underbar smak och att det var polkagrisar i gjorde att den blev lite extra god. Det var så himla gott med crunchet i moussen.
Den lena chokladsmaken mot crunchen var en underbar kombo.
 
 
Botten:
200 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakaopulver
 
Chokladmousse :
 
200 g Mjölkchoklad
4 dl Grädde
Polkagrisar efter smak och tycke.
Jag tog kanske 1 dl till kakan och sen bara några matskedar till dekoreringen på toppen av tårtan.
 
 
Mandelbotten: 
Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. 
 
Chokladmousse:
Smält chokladen i mikrovågsugn tills chokladen är smält. Vispa grädden. Hacka polkagrisarna i en mortel i ganska små bitar.(spara lite av polkagriskrosset till garnering) Häll polkagris krosset i en skål och häll den smälta chokladen över polkagrisarna och blanda. Häll i grädden och blanda chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.

Fyllning:

Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt  av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.

 

 

Kommentera här: