Rulltårta med chokladsmörkräm

Jag har för första gången i mitt liv bakat en rulltårta med chokladsmörkräm.
Eller det är kanske inte helt första gången för sist jag gjorde detta så öppnade jag skåpet till soporna och kastade hela tårtan. Den fastnade i pappret så jag blev så himla less så jag slängde alltihopa.
 
Receptet på rulltårtan kommer från min mamma.
 
Rulltårta :

3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Sätt på ugnen i god tid, på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över bakplåtspappret till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Pensla eventuellt med lite kallt vatten på baksidan om det inte lossnar. Bred på fyllningen och rulla ihop
 
 
Chokladsmörkräm :
 
200 g rumsvarmt smör eller delikatessmargarin
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 ägg, endast gulor
 

Blanda smör, flor- och vaniljsocker, siktad kakao och gulor till en slät kräm. Använd gärna matberedare, då måste smöret vara kylskåpskallt och skuret i bitar.Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet.

 

Så här blev dom denna gången.

 
En bit rulltårta
 
 
 

Kommentarer:

1 Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

skriven

mumms

Svar: ja den var jätte god och då speciellt chokladkrämen som man har emellan
Pernilla

2 Jimmy Kjerstad:

skriven

Fin rulltårta. Ser väldigt god ut.

Svar: tack så jätte mycket
Pernilla

3 Anonym:

skriven

Går det frysa den?

Svar: ja det gör den absolut
Pernilla

Kommentera här: