![](https://cdn1.cdnme.se/4131309/9-3/2015-10-10_103444_56267d6f9606ee2686a5c612.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4131309/9-3/2015-10-19_090443_56267ee9ddf2b36a60c80d6f.jpg)
Jag har bakat småkakor och dom här är så himla lätta att göra och tar ingen tid alls. Väldigt goda när dom hade godiset på. Det blir en så god crunch känsla över kakan
Receptet hittade jag här :
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/strasskakor-med-chokladlinser/
Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits.
100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Garnering
Rosa chokladlinser
Gör så här :
Sätt ugnen på 180 grader.Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke
.Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.
Blanda smör, flor- och vaniljsocker, siktad kakao och gulor till en slät kräm. Använd gärna matberedare, då måste smöret vara kylskåpskallt och skuret i bitar.Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet.
Så här blev dom denna gången.
Det här är en kaka med endast två ingredienser.
3 ägg
300 g nutella
Bakplåtspapper & eventuellt florsocker till dekoration
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Klä bakformen med bakplåtspapper och smöra/spreja bakplåtspappret.
Värm nutellan i micron 1- 1 1/2 minut så att den blir lite lösare än vanligt.
Vispa ägg med elvisp i ca 8 minuter eller tills äggen är ett härligt fluffigt skum.
Sänk hastigheten till det lägsta och ringla i nutellan.
Häll nutellan i den klädda formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Kolla av kakan med en tandpetare, när kakan inte kladdar är den klar.
Idag var det dags att fylla på småkakorna här hemma. Jag bakade så min man och son kunde äta dom. Dom blev jätte glada att jag bakat kakor som dom kunde äta. Så det var ju jätte roligt.
Original receptet hittar du här:
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/strasskakor-med-chokladlinser/
Ca 60 st
Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits.
100 g mjölkfritt smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Gör så här :
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.
Idag har jag bakat ett par jätte goda Nutella kakor och dom var verkligen super goda. Jag älskar ju Nutella så det var verkligen en kaka i min stil.
2 äggvitor
2,5 dl florsocker
0,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl nutella
Gör så här :
Vispa ihop äggvitor och florsocker i ca 1 minut. Rör ner kakao, mjöl, vaniljsocker och nutella. Skeda ut 12 klickar på en plåt med bakpapper. Grädda i 175 gr i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.