Daimkaka i långpanna

Idag har jag bakat en Daimkaka i långpanna. Den var så himla god och det passade så bra med den krossade Daimen på toppen av kakan.
 
 
200 g smör
3.5 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 Dubbeldaim
 
Topping:
2,5 Dubbeldaim
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en egen skål
och vänd sedan ner i äggsmeten.
Rör ner det smälta smöret.
Hacka 1 Dubbeldaim fint och rör ner i smeten.
Häll ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.( jag fick ha den inne lite längre)
Provstickan ska vara torr.
 
Medans kakan är i ugnen hackar du resterande Dubbeldaim fint.
Direkt när du tagit ut kakan ur ugnen så strör du över den hackade daimen.
Låt kakan svalna och skär sedan i lagom bitar.
 
 
 
Kakan är som en kladdkaka toppat med Daim
 

Kommentera här: