Nyårs efterätten

Nyårsafton är ju verkligen en speciell dag på året. Vi firade årets sista dag med våra bästa kompisar Lasse och Carro och deras barn. Vi hade en riktigt bra kväll.
Jag ville ju så klart göra efterrätten och i år blev det hallon mousse med After eight. Det hade jag satt i en liten skål och det var riktigt gott faktiskt.
 
Hallonmousse  
              
5 dl hallon
1,25 st gelatinblad
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Hallonmousse Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Sila såsen så att kärnorna försvinner. Blötlägg gelatinbladet, krama sedan ur det när det mjuknat och rör ner bladet i den varma såsen. Låt såsen svalna och rör sen i vaniljsockret. Vispa grädden och blanda i hallonsåsen. Häll upp hallonblandningen i det du ska servera den i och dekorera hallonmoussen när den stelnat med 2 After eight.
 
 
 

Kommentera här: