Allergimuffins med blåbär.
Idag bakade jag blåbärs muffins som är mjölk och ägg fria. Jag mixade blåbären och så blandade jag dom i smeten istället för att sätta ner hela bär.
Receptet är :
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl flytande smör ( jag tog ca 75 g ) 2 1/2 dl vatten
1 papperskartong blåbär ( vet ej hur mycket det är i en kartong)
Gör så här :
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vatten och smör och rör om. Mixa blåbären och häll i dem i smeten.Rör om så allt blandas. Smeten blir lila nu. Grädda i 225 grader i ca 12 - 15 minuter.
Tips : Tänk på att muffinsarna blir lila så det är svårt att se när dom blir färdiga. Så använd en sticka för bästa resultat.