Allergimuffins med äppelmos

Idag har jag bakat ägg och mjölkfria muffins. När man tillsätter äppelmos så blir inte muffinsen lika torra som dom annars kan bli. Dom får en jätte god smak av äppelmoset också. Man kan ju välja att hälla smeten i en sockerkaksform om man vill då blir det ju en sockerkaka med smak av äppelmos.
 
12 st muffins / 1 st sockerkaksform
 
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vatten
3/4 dl flytande mjölkfritt smör el 75 g smält mjölkfritt smör
1 dl äppelmos
 
Gör så här :
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vatten och det smälta smöret. Rör om tills det blir en tjock smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda muffinsen i 225 grader i 8 - 10 minuter i pappers formar.
 
 
20120328-192913.jpg
 

Kommentera här: