Kladdiga dumlecupcakes med daimfluff
12 st i muffinsplåt med pappersformar
200 gram mörk choklad
125 gram smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
150 gram Dumle
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på medelvärme, rör om då och då. Rör ner sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt äggen ett i taget, rör om mellan varje, och sikta ner de torra ingredienserna. Rör samman allt till en smet och klicka ut i muffinsplåten täckt med pappers formar. (om du vill kan du tillsätta hackad Dumle innan du fördelar smeten, annars trycker du ner en kola nu)
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna sisådär 10 minuter i plåten innan du lyfter över dem på ett galler. Toppa muffinsen med Daim fluffen när dom svalnat helt.
Daim fluff :
3 dl vispgrädde
180-200 g Daim
Gör så här :
Värm grädden på spisen.
OBS! Grädden får EJ koka! Lägg i Daim och rör om tills den smält. Det tar ett bra tag innan det hårda har smält. Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten. När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.
Cupcakes innan gräddning



Färdiga cupcakes
