Fudge brownies
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen.
Kakan innan gräddning
Chokladtryffel :
3 dl Vispgrädde
300 g Mörk choklad
0.75 tsk Smör
Gör så här :
Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt eller strössel på några av rutorna.
Så här såg choklad tryffeln ut när den var färdig.

