Lakrits tryffel
Dessa var jag bara tvungen att göra igår. Gud vad gott det var men choklad och lakrits.
Ett underbart recept.
ca 30 - 40 st
300 g Blockchoklad
1 1 /2 dl Milda visp 20 %
2 msk Flytande honung
20 g Margarin
4 - 5 msk Lakritspulver
1 dl Kakao
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad. Värm milda visp med honungen i en kastrull.
Tillsätt milda visp och honungs blandningen i en tunn stråle i chokladen under vispning. Tillsätt
margarinet i småbitar och rör om.
Sikta ner det finmalda lakritspulvret och häll blandningen i en form med bakplåtspapper. ( ca 8 x 15 cm )
Ställ kallt i en timme och rulla kulor av smeten och rulla dom i kakao.
Förvara i frysen.
Kommentarer:
2
Anonym:
Lät gott, Vilket lakritspulver använde du?
Svar:
Pernilla
skriven
Låter mums! . :)