Kladdkaks experter se hit !
Kommentarer:
På min blogg har jag lagt upp ett jätte bra recept på kladdkaka som man inte kan misslyckas med! Vill du ha den väldigt kladdig minskar du ugnstiden, vill du ha den seg, som jag tycker är godast, låter du den svalna innan den serveras. Lycka till!
http://alvasbakblogg.bloggo.nu/
Hej, du har säker lärt dig vid detta laget men här ska jag tipsa om en godsak :) Jag har oftast aldrig en kladdis inne längre än 15 min.
OBS! Rör Alltid en kladdkaka, vispa inte för då kommer luft in och den blir mer sockerkaksliknande.)
Kärleksmumskladdkaka
100 g smör
2 ägg
2-3 dl socker (jag tar 2)
1,5 dl mjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål.
Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig.
Smöra och bröa en löstagbar form på 24 cm.
Grädda i 175 gr i 15-20 min.
Låt svalna minst 10 min.
Kärleksmumsglasyr:
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
3 msk kaffe, starkt
1 msk kakao
strössel eller kokos
Smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet.
Bred sedan ut glasyren på kladdkakan och strö på kokosflingor eller strössel. Låt glasyren stelna.
(Recept från smaskelismaskens)
/Q
skriven
Det var bra smak på denna. 😊