Fyllning:
Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.
Så här stora bitar av polkagrisarna hade jag i tårtan.
Tårtan utan kant
Chokladmosse tårta me...
Vad är detta ? Det är en muffinsfördelare men det ser ut som en sport flaska
Cupcakes formar
Min födelsedag
Födelsedags fika
Här kan ni läsa hennes blogg vart man kan kolla på recept eller bara läsa om Pernillas vardag.
1 paket micropopcorn
75 g smör
2 dl socker
50 g mörk choklad
Poppa popcornen och lägg dem i en bunke. Lägg smör och socker i en kastrull och låt det puttra på medelhög värme under omrörning, se upp så att det inte bränns.
Ta från värmen när det har blivit en brun kolaaktig smet, vilket tar cirka fem minuter. Häll genast smeten över popcornen och blanda ordentligt.
Forma snabbt bollar med händerna innan smeten svalnar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan över bollarna och låt stelna. Förvara i rumstemperatur i burk med lock.
Pernilla wahlgrens re...
God jul
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
1/2 dl sirap
200 g kokos
250 g Marabou choklad
Gör så här:
Blanda smör, florsocker, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp och koka tills du får en kolaliknade konsistens, cirka 7-10 minuter. Tag av från plattan och blanda i kokosen. Rör om väl. Fyll formar eller rulla till kulor. Låt stela i kylen.
Smält chokladen i omgångar över vattenbad. Doppa godiset och låt stelna på galler eller bakplåtspapper. Förvara svalt.
Bounty
Knäck + Knäcklubbor
Så här ser baksidan ut ( den blev inte lika rolig tycker jag )
Eget visitkort
Pernillas tomteskums ...
Pernillas Rocky rocks
När jag startade denna bloggen så var mitt mål bara att ha mina recept på ett ställe. Nu behöver jag ju inte leta om det är något recept jag letar efter utan jag kan bara gå in på min bakblogg.
Jag trodde aldrig att jag skulle få så här många besökare som jag har fått det är ju helt otroligt.
Så tack ska ni ha som följer och som läser min blogg det är ur kul.
Tänk om fler skulle lämna kommentarer också då skulle det bli lite roligare. Men det är ju absolut inget tvång utan mest för att jag tycker det är så himla roligt.
Här kommer ett hjärta till er alla från mig.
https://cdn1.cdnme.se/4131309/9-3/untitled_548ee90be087c35c5113cf77_thumb.png
Besökare på bloggen
Det blev även en sats med ischoklad i helgen och den här gången fick smaken vara apelsin krokant och det var sjukt gott.
100 g kokosfett
200 g Marabou apelsin krokant
Gör så här :
Smält ihop kokosfett och choklad på svag värme. Fyll ischokladformar. Låt stelna i kyl. Förvara i frysen
Ischoklad med Marabou...
I helgen blev det att baka en massa julgodis.
Det här receptet har jag fått från Jenny på hennes matblogg. Men jag kan lätt hålla med om att det är den godaste citronkolan jag har smakat. Den har en så himla bra citronsmak och är len i munnen. Det blev väldigt mycket på en sats så det var ju bra för då kanske det räcker över jul också.
Här är Jennys blogg gå gärna in på den för mer härliga recept.
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/12/09/varldens-godaste-citronkola/
Använd gärna en juicepress för att få ur alla citonsaft
70 - 80 st
5 3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)
3 st citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett ( jag minskade ner till 200 gram)
Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Presa sedan ur all saft ur citronerna ner där i, ja använde en juicepress för att få ut all saft. Koka upp socker och saft, skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre. Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.Fungerar utmärkt att frysa
Citronkolan i bitar