

Fyllning:
Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.
Så här stora bitar av polkagrisarna hade jag i tårtan.
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
1/2 dl sirap
200 g kokos
250 g Marabou choklad
Gör så här:
Blanda smör, florsocker, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp och koka tills du får en kolaliknade konsistens, cirka 7-10 minuter. Tag av från plattan och blanda i kokosen. Rör om väl. Fyll formar eller rulla till kulor. Låt stela i kylen.
Smält chokladen i omgångar över vattenbad. Doppa godiset och låt stelna på galler eller bakplåtspapper. Förvara svalt.
Det blev även en sats med ischoklad i helgen och den här gången fick smaken vara apelsin krokant och det var sjukt gott.
100 g kokosfett
200 g Marabou apelsin krokant
Gör så här :
Smält ihop kokosfett och choklad på svag värme. Fyll ischokladformar. Låt stelna i kyl. Förvara i frysen
I helgen blev det att baka en massa julgodis.
Det här receptet har jag fått från Jenny på hennes matblogg. Men jag kan lätt hålla med om att det är den godaste citronkolan jag har smakat. Den har en så himla bra citronsmak och är len i munnen. Det blev väldigt mycket på en sats så det var ju bra för då kanske det räcker över jul också.
Här är Jennys blogg gå gärna in på den för mer härliga recept.
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/12/09/varldens-godaste-citronkola/
Använd gärna en juicepress för att få ur alla citonsaft
70 - 80 st
5 3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)
3 st citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett ( jag minskade ner till 200 gram)
Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Presa sedan ur all saft ur citronerna ner där i, ja använde en juicepress för att få ut all saft. Koka upp socker och saft, skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre. Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.Fungerar utmärkt att frysa