Jag hann baka idag också.
Det blev ett chokladflarn med Nutella smörkräm.Det känns som att allt med Nutella är så himla gott.
Den här kakan blev också jätte god och är så himla lätt att göra. Men man måste passa dom i ugnen så dom inte bränns.
Chokladflarn
75 g smör
2 msk kakao
1 dl strösocker
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl havregryn
Gör så här:
1.Smält smöret.
2. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner övriga ingredienser direkt i kastrullen. Rör ordentligt.
3. Klicka ut i önskad storlek på bakplåtspapper. Jag fick ut 18 flarn av min smet. Ha lite mellanrum då det flyter ut en del under gräddningen.
4. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 6 minuter.
Smörkräm med nutella
75 gr margarin
1 dl florsocker
3 msk nutella
Gör så här:
Låt margarinet bli rumsvarmt. Rör sedan ihop alla ingredienserna väl.
Låt stå svalt en stund innan du brer på dina flarn.
Smeten
Chokladflarn med Nute...
Alla julgodisar som j...
Allt julgodis
Dumle mozartkulor
Dumle crisp godis
Polkagris klubba med ...
Det här behöver du till 14-15 bitar
1 - 2 påsar kokos
En burk Karemelliserad mjölk
3 msk florsocker
Garnering :
200 gram mjölkchoklad
kokosflingor
Häll karemelliserad mjölk i en bunke och häll kokos och florsocker i bunke rör ihop allt till en smet.Låt smeten svälla ett par minuter så det blir lite tjockt. Rulla cirka 14-15 stycken bollar av smeten och lägg på en bakplåtsklädd bricka. Ställ in frysen i 30 minuter, och under tiden smälter du chokladen över vattenbad eller i micron. Chokladdoppa bollarna med hjälp av en gaffel, låt överskottet av choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem.
Strö över lite kokos och ställ in i kylen tills chokladen svalnat.
Bounty med karemellis...
Fyllning:
Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över moussen. Jämna till ytan med en slickepott. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv. Ta sedan försiktigt av kakformens ringdel. Garnera med lite krossade polkagrisar på toppen.
Chokladmousse tårta m...
Att hinna blogga
Cornflakes godis
Ishoklad med mint sma...
Använd gärna en juicepress för att få ur alla citonsaft
70 - 80 st
5 3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)
3 st citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett ( jag minskade ner till 200 gram)
Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Presa sedan ur all saft ur citronerna ner där i, ja använde en juicepress för att få ut all saft. Koka upp socker och saft, skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre. Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.Fungerar utmärkt att frysa