Mjölk och äggfria muffins

I helgen så bakade jag mjölk och ägg fria muffins för att min man är jätte allergisk och kan inte äta det jag bakar. Så nu var det dags för han att få något gott att äta. 
Dom är otroligt lätta att göra och smakar faktiskt riktigt gott oxå.
Det som kan vara svårt är att dom får ju inte direkt någon färg så det är svårt att veta när dom är klara om man inte sätter in en sticka och känner om dom är färdiga inuti.
 
12 st i muffinsform

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
3/4 dl Olja / mjölkfritt flytande margarin eller 75g smält mjölkfritt margarin
 
 
Gör så här :

Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och oljan och rör om, det blir en tjock smet. Grädda i 225ºC i ca 15-20 min. Det är svårt att se när dom är klara utan man får känna med en sticka så att dom är genomgräddade.
 
 
Dom färdig gräddade muffinsarna men dom är väldigt ljus men klara inuti ändå.
 
 
 

Kommentera här: