Kladdkakemuffins

Det här är mina favoritmuffins när det är som bäst. Riktigt kladdiga och super goda kladdkakemuffins. Vispa ihop smeten och kör cirka 12 minuter i ugnen. Dom sjunker ihop i mitten men det gör inget för då kan man fylla dom med grädde.

16  st små muffins

 

1 tsk vaniljsocker

2 dl strösocker

2 ekologiska ägg

50 g smör

0.5 dl matolja

1 dl ljus sirap

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

100 g mörk choklad

Vispgrädde och färska bär till garnering

 

Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt  eller i en långpanna och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och lite strössel.
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Wilma Ahlborg:

skriven

Dom såg riktigt goda ut, får testa någongång! Fin blogg, ha en bra kväll :)

Svar: Tack ska du ha. Jag har gjort om bloggen lite men nu är jag riktigt nöjd så tack så hemskt mycket.
Pernilla

Kommentera här: